Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru: "Avem peste 400 de paturi de Terapie Intensiva, sunt peste 200 de cazuri"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi seară, că spitalele încă au capacitate de primire a bolnavilor infectaţi cu coronavirus


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi seară, că spitalele încă au capacitate de primire a bolnavilor infectaţi cu coronavirus şi că pe Terapie Intensivă sunt ocupate aproximativ jumătate din paturi. 36 de pacienţi sunt ”pe monitor şi intubaţie”. Şi premierul Ludovic Orban a dat asigurări că nu este afectată capacitatea de tratare.

Pentru spitalele de fază 1 şi 2 avem peste 400 de paturi de Terapie Intensivă, sunt peste 200 de cazuri, dar pe monitor sau intubatie avem 36 de pacienţi. Suntem într-un registru în care putem menţine aceste cazuri”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, marţi seară, la Digi24.

Ministrul mai spune că sunt încă locuri în spitale şi că România încă are capacitatea de a interna pacienţii asimptomatici.

Şi premierul Ludovic Orban a declarat, tot marţi seară, că nu este afectată capacitatea de tratare a cazurilor grave de infecţii cu coronavirus, în secţiile ATI din ţară.

Din fericire, datorită numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv, care e un număr rezonabil, chiar redus în raport cu majoritatea ţărilor europene, nu avem încă afectată capacitatea de tratare în Secţia ATI şi suntem departe de capacitatea de tratare prin ventilare. Nu ne culcăm pe o ureche şi căutăm soluţii de creşetre a numărului de ventilatoare. Exită şi mai multe tentative de introducere aîn fabricaţie în România a ventilatoarelor, fie prin structurile MApN, fie prin companii private”, a declarat premierul la Realitatea Plus.

Până in 14 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.879 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). La ATI, în acest moment, sunt internaţi 241 de pacienţi, potrivit news.ro.

Citeste si: Coronavirus - ”Sunt viu. M-au scos din sicriu”. Mărturia unui supravieţuitor

Citeste si: Coronavirus Romania - avertismentul ministrului Sanatatii, Nelu Tataru: ce urmeaza in urmatoarele doua saptamani

Citeste si: Coronavirus Romania - Ce se intampla cu copiii care au ambii parinti spitalizati si nu au alta ruda la care sa ramana

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate