Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că România își va extinde producția pastilelor cu iod, în caz de război nuclear

,
Război

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că România își va extinde producția pastilelor cu iod, în caz de război nuclear

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis, luni, că Antibiotice Iași va începe să producă pastile cu iod, în caz că ar începe un război nuclear, declanșat de Rusia.


In articol:

Compania farmaceutică Antibiotice Iași va începe producția a 2,5 milioane de  pastile cu iod în 48 de ore. Conform necesarului transmis de către autorităţi, România are nevoie de 30 de milioane de comprimate.

Antibiotice Iași începe producția de pastile cu iod. Alexandru Rafila: „E ste vorba despre o substanţă care acţionează ţintit la nivelul tiroidei”

Război

Antibiotice Iași începe producția de pastile cu iod. Alexandru Rafila: „Este vorba despre o substanţă care acţionează ţintit la nivelul tiroidei”

[Sursa foto: Pixabay]

„Nu este vor ba despre un panaceu universal, este vorba despre o substanţă care acţionează ţintit la nivelul tiroidei. Începând de mâine, compania Antibiotice Iaşi va fabrica o mare cantitate, într-un ritm de 2,5 milioane de pastile în 48 de ore ”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a precizat că firma are substanţa necesară producerii acestor pastile.  

„Nu cred că o să fie probleme. Aş vrea un lucru să fie clar pentru toată lumea: iodura de potasiu nu este panaceu universal, nu se ia preventiv. Se administrează strict la indicaţie pentru o anumită categorie de persoane”, a subliniat Alexandru Rafila.  

Citeste si: Criză în farmacii! Românii golesc rafturile de iodură de potasiu, medicament care se ia în cazul unui atac nuclear: „Tot mai multe persoane întreabă dacă avem”

„Ele vor fi duse la direcţiile de sănătate publică, important este să ajungă în cât mai scurt timp la nivelul fiecărei primării.

Nu e vorba despre vreun panaceu universal, este vorba despre o substanţă care acţionează ţintit la nivelul tiroidei”, a încheiat ministrul.

Citeste si: Ce trebuie să facem în cazul unui atac nuclear. Este bine sau nu să luăm pastile cu iod?

Premierul Nicolae Ciucă a transmis ieri că, la acest moment, există un număr insuficient de pastile, astfel că la nivelul Ministerului Sănătăţii a acționat și a luat legătura cu producătorii de medicamente pentru a aduce stocul necesar.

Politicianul spune că nu va fi cazul să ajungem în situația în care să avem parte de un război nuclear nici măcar accidental.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce este și cum se ia iodura de potasiu

Olaf Scholz, mesaj ferm pentru Putin: 'Nu vom accepta rezultatele acestor simulacre de referendumuri, iar sprijinul nostru pentru Ucraina nu va fi diminuat'

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

News alert! Autoritățile ucrainene au stins incendiul de la centrala nucleară Zaporojie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies