Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii. O nouă regulă va fi introdusă în școli începând de vineri

Author: Amalia Georgescu
Regula care se va aplica în școlile din România începând de vineri
Sursa: PixaBay

O nouă măsură va fi aplicată încă din această săptămână în școlile din România. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat despre ce regulă este vorba.

Informațiile oficiale prezentate de Grupul de Comunicare Strategică în cursul zilei de marți, 11 mai 2021, au arătat că niciun județ din România nu se mai află în scenariul galben. Astfel, pentru că rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 1,5 cazuri la o mie de locuitori, județele țării sunt încadrate în scenariul verde în prezent. Ce urmează să se întâmple cu școlile din România începând de vineri?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre funcționarea școlilor

Rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut semnificativ la nivelul întregii țări, astfel că autoritățile se gândesc să relaxeze o mare parte dintre restricții. În acest context, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în școlile dn România va fi introdusă o nouă regulă.

Mai exact, potrivit informațiilor prezentate de ministrul Educației, în fiecare zi de vineri a săptămânii, elevii vor afla dacă se vor ține cursurile cu prezență fizică sau nu.

Decizia va fi luată în funcție de rata de infectare cu coronavirus din localitatea respectivă. Practic, în localitățile în care rata de infectare este mai mică 1 caz la o mie de locuitori, în săptămâna următoare, școlile vor funcționa cu prezență fizică a elevilor la cursuri.

„Dacă școlile sunt în localități unde rata de infectare e mai mică de 1 la mie vineri, 14 mai, atunci vor funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai.

Pe 21 mai, iar ne uitam.”, a spus Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro. 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a: „Ministerul Educației a...” 

Românii dintr-o comună din Prahova au băut apă contaminată cu arsenic cel puțin șapte zile. Cum a fost posibil

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că se va introduce această regulă din această săptămână și în fiecare zi de vineri elevii vor afla dacă se vor întoarce în bănci în săptămâna ce urmează sau vor face cursurile online.

Sorin Cîmpeanu a menționat în repetate rânduri că se caută soluții pentru ca majoritatea școlilor din România să funcționeze cu prezența fizică a elevilor la cursuri. Ministrul Educației este de părere că este nevoie ca elevii să fie prezenți în sălile de curs pentru a acumula cât mai multe informații, având în vedere că în timpul orelor online predarea a fost ușor diferită față de cea de la clasă.

Citeste si: Anunț oficial! Se redeschid școlile! Unde s-a luat decizia

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies