Mii de romani vor primi cate 200.000 de lei. Ministrul a facut anuntul

,

Statul va începe, din luna mai, semnarea primelor contracte cu tinerii antreprenori din programul Start Up Nation, care oferă finanțări de până la 200.000 de lei pentru afaceri din toate domeniile.


In articol:

  Statul va începe, din luna mai, semnarea primelor contracte cu tinerii antreprenori din programul Start Up Nation, care oferă finanțări de până la 200.000 de lei pentru afaceri din toate domeniile. În etapele anterioare s-au înscvris zeci de mii de firme și circa 10.000 au avut și proiectele aprobate.

  „Situaţia la zi pentru Start-Up Nation 2018: 6.688 de proiecte şi planuri de afaceri au fost deja verificate, 5.302 proiecte au fost admise până în acest moment, 458 au fost respinse, iar în clarificări sunt 928. Vestea bună pentru cei care au aplicat în Start-Up Nation, ediţia 2018, cele 33.514 proiecte depuse, este că începând cu luna mai vom semna contracte. Deci vom semna contractele cu primii 200, care au fost verificaţi în prima săptămână. Din luna mai începem semnarea contractelor”, a afirmat Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri.

  Citeste si: Se dau bani de la stat: cate 2.250 de lei pe luna! Cum se intra in posesia ajutoarelor

  Citeste si: Toți românii cu datorii trebuie să știe asta. Statul le-a pregătit surpriza vieții lor

  Citeste si: Criza e aproape. Așa ceva nu s-a mai întâmplat de la prăbușirea din 2008. Băncile au dat semnalul

  Ştefan-Radu Oprea a susţinut că Guvernul are banii necesari pentru prima parte a derulării programului Start-Up Nation şi a estimat că nevoia mare de plăţi în numerar va apărea spre finalul anului.

  Vezi Kanal D live

  „Există credite de angajament şi există credite bugetare, ceea ce permite să avem începutul, partea de semnare de contracte. Am prevăzut anul acesta posibilitatea de a acorda un avans, şi în măsura în care se solicită acest avans, creditele bugetare există, deci putem semna contractele şi putem începe Start-Up Nation. După cum ne-a învăţat experienţa anilor trecuţi, foarte mulţi dintre solicitanţi, aproape 90%, au mers pe credit-punte, deci au mers la bănci. Ne aşteptăm ca această tendinţă să se păstreze şi anul acesta, şi atunci nevoia de avans fiind limitată, ştim că avem nevoie de credite bugetare spre finalul anului, şi cred că orice ministru responsabil în cheltuirea banului public face pentru un program un grafic de timp, un grafic de resursă umană şi un grafic financiar. Conform graficului financiar pe care îl avem anexat la acest program, nevoia foarte mare de plăţi în numerar va fi spre finalul anului. Ce avem acum – toate resursele de angajament, credite de angajament şi credite bugetare pentru a putea desfăşura Start-Up Nation în cele mai bune condiţii”, a adăugat ministrul pentru Mediul de Afaceri.

  Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

  sursa: capital.ro

   

   

  Citește și:

  Dăncilă, apariție șocantă la o întâlnire esențială. Cum a venit premierul

  Unde își găsește fiecare ZODIE sufletul pereche? Vezi ce îți dorești, că s-ar putea să se întâmple

  Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România pentru al 11-lea an consecutiv

  Bilanț coronavirus 24 septembrie 2020: Numărul de noi cazuri, în continuare mare! Peste 500 de pacienți, internați la ATI!

  O nouă stare de urgență, după alegeri? Iohannis a făcut anunțul acum: "Este ultima soluție"


  Clipul zilei pe KANALD.RO:
  Te-ar mai putea interesa
  Cookies