Criza e aproape. Așa ceva nu s-a mai întâmplat de la prăbușirea din 2008. Băncile au dat semnalul

Author: L.S.
Actualizat: 08 sep 2020, 00:30

Băncile din România dau semnalul unui debut de criză financiară.

Se întâmplă, practic, același fenomen care a a vut loc în 2007-2008, înainte de cea mai dură prăbușirea trăită de economia României în istoria recentă.

Atunci, au urmat tăieri de pensii și salarii și un împrumut de 20 de miliarde de euro de la FMI și Banca Mondială. Acum, potrivit legii, urmează majorări de pensii și salarii. Între timp, firmele își pierd încrederea și sunt refuzate la plată de către bănci.

Citeste si: Anunt pentru toti cei care au pensii mai mici de 800 de lei: se dau bani in plus de Paste! Ce suma vor primi pensionarii

Citeste si: Veşti proaste înainte de Paşte. Romanii scot mai multi bani din buzunar

Băncile din România dau semnalul unui debut de criză financiară. Se întâmplă, practic, același fenomen care a a vut loc în 2007-2008, înainte de cea mai dură prăbușirea trăită de economia României în istoria recentă. Atunci, au urmat tăieri de pensii și salarii și un împrumut de 20 de miliarde de euro de la FMI și Banca Mondială.

Acum, potrivit legii, urmează majorări de pensii și salarii. Între timp, firmele își pierd încrederea și sunt refuzate la plată de către bănci.

Datele BNR arată că refuzurile la plată au explodat în martie anul acesta la 1,3 miliarde de lei, acesta fiind cel mai ridicat nivel lunar din ultimii 4 ani.

Practic, în doar o lună, valoarea sumelor refuzate la plată s-a apropiat de nivelul înregistrat pe tot parcursul anului trecut, când băncile au refuzat decontarea de instrumente de plată de 1,9 miliarde de lei.

Citeste si: Alocaţiile sunt MAJORATE, dar ÎNCĂ nu sunt plătite! Ce se întâmplă

EXCLUSIV! Ce l-a atras pe Christian Sabbagh la soția sa. „Suntem ca Ying și Yang”

Citeste si: Se dau bani de la stat: până la 40.000 de lei! Dacă ai până în 55 de ani poţi să primeşti şi tu, uite ce trebuie să faci

Creşterea accentuată a refuzurilor la plată în acest an vine în contextul în care 2018 nu a pus probleme firmelor din punctul de vedere al lichidităţilor.

Vezi Cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: capital.ro

 


Cookies