Mihaela Bilic dezvăluie ce aliment te scapă de oboseală. Iată ce trebuie să mănânci

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 03 mai 2023, 06:40

Cu toții sperăm să existe un aliment-minune, care să ne ia oboseala cu mâna! Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit ce aliment trebuie să consumi zilnic.

Mihaela Bilic a dezvăluit care este alimentul care te scapă de oboseală. Nutriționistul susține că de foarte multe ori apelăm la gustări, cum ar fi fructele oleaginoase, însă puține persoane știu că acestea trebuie consumate cu moderație.

Citeste si: Ce mănâncă Elena Gheorghe zilnic pentru a se menține la de 50 de kilograme. Artista are o dieta bine pusă la punct, însă un aliment îi dă mari bătăi de cap: ”Nu mă pot lăsa de tot de ea”

Mihaela Bilic dezvăluie ce aliment te scapă de oboseală. Iată ce trebuie să mănânci

Așadar, dacă vrei să scapi de oboseală, Mihaela Bilic recomandă să consumi oleaginoasele, care conțin vitamine, minerale și antioxidanți, ajutând astfel la energizare, îmbunătățirea memoriei și la combaterea stresului. Desigur, consumate în exces, pot crea probleme digestive.

Mai mult, Mihaela Bilic atrage atenția asupra acestor oleaginoase și ne îndeamnă să ne îndreptăm atenția către nuci, pentru că ele cresc pe meleagurile noastre.

Când vine vorba de fructe oleaginoase știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate. Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, așa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale, iar de nuci uităm cu totul! (…)

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii, dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă.

Nu așteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți o cură de minerale și iod, accelerează metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic… e la îndemâna oricui.

’’, a scris Mihaela Bilic pe rețele de socializare.

Mihaela Bilic, adevărul despre consumul de Omega 3

De asemenea, Mihaela Bilic spus adevărul despre consumul de Omega 3. Nutriționistul susține că degeaba consumați semințe de in sau alte produse vegetale care conțin Omega 3, pentru că organismul nu va asimila nimic.

Citeste si: Incredibil! Cum arată Emilia Ghinescu în costum de baie. Cântăreaţa şi-a arătat formele voluptoase într-un costum de baie foarte decoltat

Omega 3 din semințele de in pe care toată lumea le râșnește nu poate fi absorbit de organism. Omega 3 se absoarbe doar din organisme animale. Așa suntem noi, oamenii, construiți…

La fel și calciu, fierul. E absorbit doar într-o cantitate foarte mică și nu ajunge pentru organism. Putem să stăm toată ziua la păscut, cot la cot cu văcuța, ea își ea din iarbă calciu, îl pune în lapte, noi, oamenii nu.

 Natura ne-a vrut superiori și ne-am dus în vârful piramidei, tocmai pentru ca acei nutrienți speciali, extrem de performanți, de care are nevoie în special creierul nostru, nu mai pot fi obținuți din statutul de ierbivor ”, a spus Mihaela Bilic.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!