Microsoft face ca Office să fie inteligent

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 28 mar 2023, 14:24

Microsoft a făcut joia trecută ceea ce ne așteptam să facă anul viitor, introducând inteligența artificială generativă numită Copilot în Microsoft 365

Sursa: PixaBay

Microsoft a făcut joia trecută ceea ce ne așteptam să facă anul viitor, introducând inteligența artificială generativă numită Copilot în Microsoft 365!

Microsoft a făcut joia trecută ceea ce ne așteptam să facă anul viitor, introducând inteligența artificială generativă numită Copilot în Microsoft 365. Această tehnologie este potențial la fel de mare ca un schimbător de joc pentru productivitatea birotică precum a fost inițial Microsoft Office.
Să vorbim despre efectul Copilot în această săptămână. Apoi vom încheia cu produsul meu al săptămânii, un nou laptop de la HP care a rezultat dintr-o colaborare neobișnuit de strânsă cu AMD și care oferă celor ca mine, care nu au un departament IT, o experiență de asistență mai bună decât cea oferită de majoritatea magazinelor

IT.

Microsoft 365 Copilot: Secretara dumneavoastră digitală

Când am început să lucrez în domeniul tehnologiei, secretarele erau ceva obișnuit. Am împărțit chiar una pentru o perioadă de timp și a fost o experiență fantastică. Din păcate, mă aflam la capătul din urmă al unei astfel de asistențe. A fost incredibil să am un angajat a cărui sarcină era să-mi asigure spatele și care îmi completa și asigura munca.


Pe măsură ce produse precum Office au avansat, companiile au ajuns la concluzia că secretarele nu mai erau necesare, iar directorii au primit instrumente care se presupune că au automatizat rolul secretarei. Nu au făcut-o, însă, pentru că acele instrumente nu erau inteligente.
Instrumentele automatizate ne-au făcut mai productivi, dar nu au remediat neajunsurile pe care le aveam, așa cum o puteau face asistenții umani, cum ar fi scrierea unei scrisori bune, întreținerea corespondenței și păstrarea secretului asupra incapacității noastre de a ne gestiona temperamentul (lucru pe care social media l-a aruncat în aer).

Această utilizare inițială a inteligenței artificiale generative în Copilot, deși este mult mai inteligentă decât Office fără ea, nu va depăși inițial toate neajunsurile noastre, dar va deveni mai inteligentă cu timpul. Cred că va evolua pentru a îmbrățișa pe deplin vechiul rol de secretară. Dar, inițial, ne va crește productivitatea prin transformarea ideilor și conceptelor noastre în lucrări finalizate.

Aducerea înapoi a lui Clippy, asistentul de birou al Microsoft

După ce am citit acest titlu, practic pot auzi o grămadă de oameni aruncând cu lucruri în mine și strigând: "NU!". În timp ce conceptul Clippy era bun, tehnologia și execuția au fost, recunosc, groaznice. Dar, pe măsură ce Copilot evoluează, va căpăta capacitatea de a vă ajuta să îndepliniți mai bine anumite sarcini, deoarece va învăța cum să le îndepliniți cel mai bine. Cu alte cuvinte, chiar și inițial, Copilot este masiv mai util decât ar putea fi Clippy.


Unde sunt deosebit de interesat să văd acest instrument funcționând este cu PowerPoint. Cei mai mulți dintre noi, inclusiv eu, nu ne pricepem deloc la PowerPoint, ceea ce este ironic, deoarece succesul meu inițial ca director executiv a fost crearea unor slide-uri de prezentare excelente. Dar, cu timpul, am devenit leneș și am început să creez diapozitive pline de cuvinte care nu foloseau în mod corespunzător aspectele vizuale ale acestui instrument.

Copilot pentru PowerPoint preia acea abordare bazată pe text și construiește diapozitive atractive din punct de vedere vizual, astfel încât pot fi în continuare leneș și să obțin prezentări mult mai captivante din punct de vedere vizual. Corectează practica proastă pe care mulți dintre noi am dezvoltat-o de-a lungul anilor și creează o funcție de forțare prin care putem itera conținutul până când diapozitivele spun povestea pe care dorim să o spunem.
Pentru mine, această versiune a Copilotului oferă cel mai mare beneficiu cu cel mai mic risc potențial. Având în vedere istoricul meu de degradare a prezentărilor, acest lucru ar putea schimba viața.
Acest lucru aduce în discuție un alt aspect, și anume că acest instrument vă permite să iterați mai rapid. Eu scriu pe măsură ce gândesc, dar asta înseamnă că sunt adesea prea stufos, iar fluxul meu nu este ideal.
Cu Copilot, puteți itera rapid un document, apoi creați mai multe ciorne, îmbunătățind fiecare dintre ele pe parcurs. De fapt, aș recomanda această abordare pentru a îmbunătăți calitatea rezultatului. Mă aștept ca persoanele care vor beneficia cel mai mult de Copilot să fie cele care vor învăța cum să folosească cel mai bine acest instrument și să itereze pentru a îmbunătăți calitatea rezultatului.
Deși acest lucru va reduce oarecum producția, va îmbunătăți calitatea, astfel încât rezultatul va fi mult mai bun decât ar fi fost altfel, în loc să fie doar produs mai repede.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Încheiere: Cine este cel mai expus riscului?

Cu orice progres al automatizării, există persoane care prezintă un risc substanțial și persoane care vor beneficia cel mai mult de această tehnologie. Cei care se concentrează pe viteză în detrimentul calității vor fi probabil afectați de acest instrument la început, până când va fi încorporată mai multă asigurare a calității. Ceilalți, care se concentrează pe calitate în detrimentul cantității, vor vedea acest lucru ca pe o mană cerească.
O analogie ar fi un șofer prost vs. un șofer bun într-o mașină mai puternică. Un șofer rău are mai multe șanse să moară, în timp ce un șofer bun va ajunge la destinație mai repede și în siguranță. Această clasă de instrumente va îmbunătăți atât comportamentul bun, cât și cel rău. Oamenii care sunt disciplinați și metodici vor adora acest instrument. Ceilalți... nu prea.
La fel ca orice tehnologie nouă, dacă privim dincolo de publicitate pentru a vedea adevăratele beneficii și riscuri ale unui nou instrument, vom obține un rezultat mult mai bun. În timp ce Copilot este deja impresionant, obiectivul său inițial este mai mult cantitativ decât calitativ, ceea ce înseamnă că va trebui să vă concentrați mai mult pe calitate și să învățați cum să folosiți cel mai bine acest instrument înainte de a vă dezlănțui cu el.

Citește și: Este ChatGPT suficient de inteligent pentru a practica terapie?

Citește și: Escrocherii Crypto: Cele mai frecvente Top 5 escrocherii

Citește și: Chromebook sau Windows 365? Care va fi viitorul pe piata digitala

 

 

 

Taguri:

Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!