Michael Schumacher împlinește astăzi 54 de ani. Fostul pilot are 7 titluri de campion mondial

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 03 ian 2023, 08:30

Michael Schumacher împlinește astăzi 54 de ani

Sursa: Facebook Michael Schumacher

Astăzi, 3 ianuarie 2023, Michael Schumacher împlinește frumoasa vârstă de 54 de ani.

Michael Schumacher este un fost pilot, cu o carieră de peste 30 de ani, iar astăzi împlinește 54 de ani.

Citește și: Anunțul trist despre Michael Schumacher! S-a aflat când lumea credea că starea fostului pilot se îmbunătățește

Cine este Michael Schumacher

Michael Schumacher s-a născut la data de 3 ianuarie 1969, într-o localitate situată în vestul Germaniei.

Acesta și-a început cariera de pilot în anul 1991, la vârsta de doar 22 de ani, la Marele Premiu al Belgiei, iar la doar un an, acesta a obținut prima sa victorie pe circuitul în care și-a făcut debutul carierei.

În cei peste 30 de ani de carieră, Michael Schumacher se poate mândri cu 7 titluri de campion mondial, acestea fiind primite în anii 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004.

Însă cariera marelui pilot nu a fost neîntreruptă, prima sa retragere din Formula 1 având loc la sfârșitul anului 2006, urmând ca 4 ani mai târziu, în 2010, să revină cu puteri proaspete. Acesta a mai continuat pentru încă 3 sezoane, însă nu a mai arătat forma ce l-a consacrat.

Schumacher a avut parte de un singur accident nefericit și serios în toată cariera sa de pilot la Formula 1.

La data de 11 iulie 1991, campionul german a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept, după ce mașina condusă de acesta a părăsit pista și s-a izbit de un zid de protecție realizat din cauciucuri. Pilotul a lipsit atunci timp de 98 de zile din Formula 1, lipsind astfel șase curse, revenind însă  la ultimele două Grand Prix-uri ale sezonului.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Michael Schumacher este căsătorit încă din anul 1995 cu Corinna, iar frumosul cuplu are împreună doi copii, Gina și Mick, iar băiatul îi calcă pe urme, împărțind pasiunea pentru adrenalină cu tatăl său.

Citește și: Michael Schumacher dus de urgenta la un spital din Paris. Ce se intampla cu marele campion

Accidentul teribil al fostul pilot

În urmă cu 9 ani, Michael Schumacher a avut un accident teribil la schi, iar în urma acestuia, fostul pilot a fost diagnosticat cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală.

După două operații și o perioadă îndelungată de internare la o unitate de specialitate, acesta a fost externat în anul 2014 și este tratat acasă încă de atunci, detaliile despre starea sa de sănătate fiind extrem de private.

„Sigur că mi-e dor de Michael, în fiecare zi. Nu doar mie îmi este dor de el, ci şi copiilor, întregii familii, tatălui lui şi tuturor celor apropiați lui. Tuturor le este dor de Michael. El este aici, într-un mod diferit, dar este aici și cred că asta ne face să găsim putere”, spunea soția sa despre lupta pe care acesta o are cu recuperarea leziunilor.

Citește și: Sotia lui Michael Schumacher a spus adevarul: "Intotdeauna si-a dorit asta"

Surse: Facebook Michael Schumacherdigisport.ro, gsp.ro

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!