Mesajul transmis de Jens Stoltenberg, după ce Vladimir Putin a spus că este pregătit să folosească împotriva Occidentului „toate mijloacele din arsenal”

Author: Andreea Buinoschi

Mesajul transmis de Jens Stoltenberg, după ce Vladimir Putin a spus că este pregătit să folosească împotriva Occidentului „toate mijloacele din arsenal”

Sursa: aa.com.tr

După eșecul pe care armata rusă l-a înregistrat în Ucraina, deoarece contraofensiva armatei Kievului dă roade, Vladimir Putin a făcut mai multe declarații care au stârnit o reacție și din partea lui Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a spus că Vladimir Putin, de când a început războiul în Ucraina, a mai adus în discuție recuzita nucleară a Rusiei.

Jens Stoltenberg denunță „retorica nucleară periculoasă” a liderului de la Kremlin

Astăzi, 21 septembrie, Joe Stoltenberg, secretarul general al NATO a spus că nu va da curs discuțiilor începute de Vladimir Putin, dar, în schimb, Statele Unite ale Americii vor continua să ajute Ucraina, pentru a ieși învingătoare.

„Este vorba despre o retorică nucleară periculoasă. Nu este ceva nou, el a făcut deja asta de mai multe ori.

Vom rămâne calmi şi vom continua să sprijinim Ucraina''
, a spus Jens Stoltenberg în timpul Adunării Generale a ONU, la New York.

Mai mult decât atât, acesta a mai adăugat faptul că ultimele decizii luate de Vladimir Putin nu fac nimic altceva decât să demonstreze că „războiul nu decurge conform planurilor lui”, ceea ce înseamnă că președintele rus a făcut „o mare eroare de calcul”.

„Ne vom asigura că nu există nicio neînţelegere la Moscova despre modul exact cum vom reacţiona. Desigur, asta depinde de ce fel de situaţie sau ce fel de arme pot folosi ei. Lucrul cel mai important este să împiedicăm să se întâmple acest lucru şi iată de ce am fost atât de clari în comunicările noastre cu Rusia în legătură cu consecinţele fără precedent”, a mai spus acesta, conform hotnews.ro.

Citeste si: Haos în Rusia după anunțul lui Putin cu privire la mobilizarea militară- Mii de oameni protestează- Sute de ruși, arestați Video

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia

Vladimir Putin a anunțat, în această dimineață, că a semnat un decret în ceea ce privește mobilizarea parțială în Rusia și, de asemenea, a afirmat că va folosi „toate armele” de care este nevoie pentru a apăra țara de Occidentul care amenință cu folosirea armelor nucleare.

De asemenea, liderul de la Kremlin a mai punctat faptul că, în aceste momente, se dorește eliberarea mai multor teritorii: Herson, Zaporojie, dar și cele două regiuni discutate chiar înainte de începerea războiului, Lugansk și Donețk.

În sfârșit, Ucraina primește tancuri occidentale din SUA, Germania si Franta!

„Există o linie lungă de contact militar de peste 1.000 de kilometri și vreau să spun public că de la începutul acestor operațiuni a fost o reacție pozitivă la propunerile noastre în ceea ce privește asigurarea siguranței rușilor, dar Vestul nu a acceptat compromisurile și au încercat să ne dea ordine directe, așa că Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost antrenată de NATO.

Citeste si: Joe Biden, anunț după mobilizare militară din Rusia ”Președintele Putin a făcut amenințări nucleare deschise împotriva Europei”

Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Zaporojie, Donețk, Herson, sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo. Mulți au fost nevoiți să devină refugiați”, a spus Vladimir Putin în cadrul discursului adresat națiunii.

 


Cookies