Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Națională a României: „Trebuie să acționăm pentru a recăpăta ceea ce acest virus ne-a răpit”

,

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de 1 Decembrie, unde a mulțumit tuturor cadrelor medicale, cadrelor didatice și reprezentanților societății civile, cu ocazia Zilei Naționale a României.


In articol:

  Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi, 1 Decembrie 2021, un mesaj pentru întreaga țară, cu ocazia Zilei Naționale a României.

  1 Decembrie

  Mesajul lui Klaus Iohannis de 1 Decembrie: „Nu vom reuși să stopăm această criză sanitară fără solidaritate și unitate”

  [Sursa foto: Administrația Prezidențială]

  „Onorați medici, dascăli și reprezentanți ai societății civile,

  Îmi face o deosebită plăcere să putem găzdui la Palatul Cotroceni această ceremonie încărcată de o semnificație deosebită pentru noi toți.

  Ziua de 1 Decembrie este acel moment din an când ne luăm răgazul de a ne gândi mai mult la importanța identității noastre naționale, la valorile și aspirațiile pe care le împărtășim.

  1 Decembrie este însă și prilejul de a mulțumi unor personalități remarcabile, care, prin activitatea lor de zi cu zi, fac România mai bună. Astăzi, îmi revine bucuria de a le onora eforturile depuse și de a le transmite gratitudinea întregii societăți.

  Citeste si: Primele imagini de la parada de 1 Decembrie! După o pauză de un an, a avut din nou loc parada militară care sărbătorește Ziua Națională a României

  Ziua Națională a României marchează respectul pe care îl vom purta mereu unei generații care s-a dedicat trup și suflet împlinirii unui ideal măreț și reprezintă simbolul unității, al sacrificiului și al speranței poporului român.

  Aceste valori sunt mai actuale ca niciodată și se cuvine ca acum să arătăm recunoștința noastră celor care, prin sacrificiul lor, au grijă de sănătatea și de viața noastră.

  Sunt aproape doi ani de când cursul normal al existenței noastre cotidiene a fost perturbat dramatic, ca urmare a pandemiei de COVID-19. 

  Se află printre noi oameni care zi de zi au îndurat noi teste de rezistență și de adaptabilitate.

  Dragi medici,

  Doar vocația și înzestrările dumneavoastră extraordinare, native sau cultivate, pot explica faptul că, în ciuda riscurilor, a oboselii și a condițiilor extrem de grele, nu v-ați pierdut optimismul că puteți învinge boala și nu ați ezitat în misiunea dumneavoastră fundamentală, aceea de a proteja sănătatea semenilor. 

  Prin dragostea pentru viață și pentru oameni, v-ați avântat mereu în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

  Echipele de îngrijire critică din care faceți parte s-au aflat alături de români în fiecare zi, luptând pentru salvarea celor în suferință. Este un efort susținut într-un mediu de lucru dificil, pe care doar oamenii curajoși și devotați pot să-l facă și, de aceea, vă sunt profund recunoscători.

  Dragi membri ai corpului didactic, d ragi reprezentanți ai societății civile,

  În urma acestei pandemii de COVID-19, nu doar sistemul sanitar a avut de suferit, ci și cel de educație.

  Citeste si: La mulți ani, România! Google serbează 1 Decembrie printr-un doodle făcut special pentru împlinirea a 103 ani de la Unire

  Acțiunile dumneavoastră pentru digitalizarea actului educațional și pentru creșterea echității în școli și universități s-au făcut remarcate încă dinainte de pandemie.

  Este incontestabil că această criză sanitară a accentuat diferențele de acces la educație de calitate pentru copii și tineri. Impactul economic, social și psihologic al acestei perioade educaționale fără precedent va fi resimțit pentru multă vreme de acum înainte.

  Faptul că ați pus vocația și efortul dumneavoastră în slujba interesului copiilor, într-un context atât de complicat, în care sentimentul de autoprotecție s-a activat în mod natural la majoritatea oamenilor, îmi confirmă din nou câtă nevoie este să îi susținem pe cei care văd educația ca pe o chemare, nu ca pe o meserie.

  Vă numărați printre cei care pun deja bazele României Educate și pentru asta vă mulțumesc!

  Doamnelor și domnilor,

  Distincțiile conferite astăzi reprezintă o recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre. Pandemia de COVID-19 ne afectează pe toți și, oricât am încerca, nu vom reuși să stopăm această criză sanitară fără solidaritate și unitate.

  Inspirați de exemple ca dumneavoastră, trebuie să acționăm prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție, pentru a recăpăta ceea ce acest virus ne-a răpit și ceea ce ne lipsește cel mai tare în zile ca aceasta: apropierea celor dragi, sentimentul de siguranță, bucuria strângerii de mână și a îmbrățișării.

  Vă mulțumesc, vă doresc multă sănătate și, cu ocazia Zilei Naţionale, un călduros „La mulţi ani!”.

  La mulţi ani, România!”, a fost mesajul transmis de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

   

  Citește-ne pe

  Citește și:

  Primele imagini de la parada de 1 Decembrie! După o pauză de un an, a avut din nou loc parada militară care sărbătorește Ziua Națională a României

  Adrian Chesnoiu lămurește tratarea culturilor cu substanțe ce afectează albinele: 'Se face sub stricta supraveghere a ANF'

  BREAKING NEWS! Gata, a început! A fost deschis focul în Ucraina! Au murit cinci militari! Revenim cu detalii!

  Bilanț coronavirus 1 decembrie 2021. România se apropie de 1.800.000 de cazuri de Covid de la începutul pandemiei!

  Ce se întâmplă cu certificatul verde de Crăciun și Revelion? Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut declarații în acest sens

  Partenerii nostri:

  Clipul zilei pe KANALD.RO:
  Cookies