Mesajul lui Emmanuel Macron în plină criză de coronavirus: "Suntem abia la începutul acestei epidemii"

Franța este printre cele mai afectate țări de coronavirus, iar pentru a liniști populația, Emmanuel Macron s-a adresat tuturor cetățenilor printr-un mesaj public.


In articol:

În Franța, situația este alarmantă. Au fost depistate peste 2,800 de cazuri, iar cele mai recente statistici vorbeau despre 61 de decese.

Citeste si: Coronavirus - Ministrul de interne din Australia are coronavirus

Mesajul lui Emmanuel Macron în plină criză de coronavirus

Pentru că țara pe care o conduce traversează o criză medicală serioasă, Emmanuel Macron a ținut să transmită un mesaj public tuturor, în care și-a exprimat compasiunea pentru persoanele infectate cu COVID-19, dar și pentru familiile celor care au pierdut oameni dragi din cauza acestui virus.

"Am gânduri de emoţie şi afecţiune pentru familiile şi rudele victimelor. Aceasta este cea mai gravă criză medicală cu care se confruntă Franţa în ultimul secol. În cele mai multe cazuri, virusul nu prezintă pericol, dar pot fi consecinţe grave pentru persoanele vârstnice sau afectate de boli cronice. Tot personalul medical este implicat. Transmit recunoştinţa naţiunii pentru personalul medical. Suntem abia la începutul acestei epidemii. S-a accelerat peste tot în Europa, s-a intensificat. Prioritatea noastră absolută va fi sănătatea. Nu voi face compromisuri. Sănătatea nu are preţ. Guvernul va mobiliza toate mijloacele financiare necesare. (...) Europa are toate atuurile pentru a oferi lumii antidotul la Covid-19", a spus Emmanuel Macron într-un discurs televizat, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Declarația halucinantă a femeii din Brașov care a încălcat măsura izolării la domiciliu: "Dacă mă enervez mă duc în tot blocul!"

Ce se va întâmpla cu alegerile locale programate în Franța?

Alegerile locale din Franța sunt programate duminica aceasta, dar și peste două săptămâni, iar în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu coronavirus, mulți s-au întrebat dacă nu ar trebui amânate. Emmanuel Macron a decis ca alegerile să aibă loc, luând totuși în calcul modificări în cazul în care situația o va impune. 

"Nu există contraindicaţii. Urgenţa este să protejăm compatrioţii cei mai vulnerabili. Trebuie să continuăm să câştigăm timp şi să îi protejăm pe cei mai fragili.", a adăugat Macron. 

Citeste si: Imagini șocante! Condițiile mizere în care sunt ținuți românii, într-un centru de carantină din Bihor

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate