Coronavirus - Zeci de tone de medicamente şi materiale sanitare scoase din ţară prin export paralel, oprite la graniţă

,

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, spune că zeci de tone de medicamente şi materiale sanitare care ar fi urmat să fie scoase din ţară prin export paralel au fost oprite la graniţă


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, spune că zeci de tone de medicamente şi materiale sanitare care ar fi urmat să fie scoase din ţară prin export paralel au fost oprite la graniţă, în urma unui ordin de ministru pe care l-a dat şi care a şi fost publicat în Monitorul Oficial.

" În momentul de faţă au fost oprite la graniţa României nenumărate TIR-uri, zeci de tone de medicamente şi materiale sanitare care ar fi fost scoase din ţară prin export paralel ”, a anunţat Victor Costache joi seară, într-un briefing de presă.

Acesta a spus că exportul paralel al medicamentelor şi materialelor sanitare a fost oprit printr-un ordin de ministru care prevede suspendarea temporară a exportului unor medicamente, echipamente, dispozitive şi consumabile şi care a fost publicat tot joi în Monitorul Oficial.

Astfel, ordinul prevede interdicţia privind scoaterea din ţară a unor echipamente, medicamente şi materiale pentru o perioadă de şase luni.

Costache a precizat că, în contextul crizei generate de noul coronavirus, foarte multe echipamente şi dispozitive şi consumabile ar fi fost, altfel, scoase din România.

Citeste si: 59 de imbolnaviri cu coronavirus in Romania. Sase persoane au fost infectate de o femeie din Hunedoara care nu a spus ca vine din Italia

Citeste si: 5 specialiști vin cu sfaturi care te feresc de coronavirus

Citeste si: Sfat medical: cum se ia coronavirusul?

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ciudăţeniile contraofensivei majore anunţate de armata ucraineană în regiunea Herson: „Din punct de vedere militar, pur şi simplu nu are sens”

64 este numarul de imbolnaviri cu coronavirus in Romania. Cinci cazuri depistate in Bucuresti

Prințul Harry și Meghan Markle ar încerca să-și formeze o familie regală 'alternativă' (biografă regală)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sotia premierului canadian are coronavirus. Justin Trudeau este in izolare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies