Măsura prin care elevii și profesorii ar fi primit bani de la stat pentru cărți, respinsă definitiv

,
bani de la stat pentru cărți

Elevii și profesorii nu vor primi bani de la autorități pentru achiziționarea cărților

[Sursa foto: PixaBay]

Marți a fost respinsă definitiv propunerea legislativă ce conținea măsura prin care elevii din învățământul preuniversitar să primească bani de la autorități pentru achiziționarea de cărți tipărite și cărți electronice.


In articol:

Un alt proiect a mai fost respins definitiv, ceea ce înseamnă că nu se va aplica, iar acesta propunea acordarea unei sume pentru cumpărarea de cărți de către profesorii din învățământul preuniversitar.

Citeste si: Mesajul ministrului Educației în prima zi de școală din 2022. ,,Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin școală veți fi mai aproape de un viitor mai bun.”

Două proiecte de lege privind achiziționarea cărților au fost respinse

bani de la stat pentru cărți

Două proiecte de lege ce aveau ca și subiect principal cărțile pentru profesori și elevi au fost respinse

[Sursa foto: PixaBay]

Cele două proiecte de acte normative aveau ca scop stimularea achiziţionării de cărţi tipărite şi cărţi în format electronic, necesare pentru elevi, în învăţământul preuniversitar, și stimularea achiziţionării de cărţi sau cărţi în format electronic, necesare îmbunătăţirii calităţii activităţii didactice, în învăţământul preuniversitar, au fost respinse definitiv de către deputați.

Cele două propuneri aveau ca și scop acordarea unei sume de bani anumitor elevi și profesori pentru a își achiziționa cărți, indiferent de formatul acestora.

Elevii ce puteau beneficia de această sumă pentru achiziționarea cărților ar fi fost elevii absolvenți ai primului an de studiu de la începutul fiecărui ciclu școlar, adică cei ce finalizează clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a X-a. Elevii menționați mai sus ar fi putut primi echivalentul sumei de 50 de euro, în lei, pentru cumpărarea de cărți, în orice format.

Citeste si: Structura anului școlar 2022-2023. Cum sunt împărțite cele 5 module de învățare și când vor avea elevii vacanță în noul an școlar 2022-2023

Profesorii își vor achiziționa cărți din salariu

bani de la stat pentru cărți

Profesorii își vor lua cărți din banii lor

[Sursa foto: PixaBay]

Al doilea proiect ce a fost respins de către deputați a fost cel referitor la realizarea unui suport financiar în valoare de 100 de euro pentru toți profesorii, atât cadrele didactice titulare, cât și cadrelor didactice suplinitoare calificate din învățământul preuniversitar.

În România profesorii au mai primit diferite sume de bani pentru a își achiziționa cărți dar, în contextul crizei economice din 2010, s-a renunțat la această măsură.

Potrivit statisticilor, România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la numărul de cărți cumpărate. Cele două măsuri pe care deputații le-au respins i-ar fi putut face pe tineri să cumpere cărți, tipărite, dar și în format electronic. Ca o perspectivă diferită, elevii ar fi putut să aibă cadre didactice mult mai bine pregătite dacă acestea ar fi avut o sumă de bani pusă la dispoziție pentru achiziționarea cărților.

Citeste si: Admiterea la liceu pentru elevii olimpici. Cum se face înscrierea pentru clasa a 9-a. DOCUMENTE NECESARE

Sursa: avocatnet.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cine este Mihaela, soția lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România

Educația trebuie să închidă câteva decalaje majore. Mesajul Ligiei Deca de Ziua Mondială a Educației

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Horoscop zilnic vineri, 23 septembrie 2022. Sfatul zilei: discută mai mult cu cei din jur. Începe o zi bună în plan profesional pentru Gemeni

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies