Masca de protecție redevine obligatorie! Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat care sunt locurile în care trebuie purtată

Author: Madalina Maftei

Masca de protecție redevine obligatorie! Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat care sunt locurile în care trebuie purtată

Sursa: Facebook

Masca de protecție va deveni din nou obligatorie, anunță ministrul Sănătății, ca urmare a creșterii numărului de cazuri în țara noastră. Care sunt locurile în care masca va trebui purtată?

Ca urmare a creșterii numărului de infectări cu Covid-19, autoritățile au stabilit reintroducerea anumitor măsuri de protecție, precum obligativitatea purtării măștii de protecție. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat care vor fi locurile în care portul măștii va fi obligatoriu.

Masca de protecție din nou obligatorie

Ministrul Sănătății a precizat că masca de protecție va deveni din nou obligatorie în spațiile închise, aglomerate, precum și în mijloacele de transport în comun.

Alexandru Rafila susține că se vor lua măsurile necesare pentru prevenirea și răspândirea virusului.

"Masca a revenit în unitățile sanitare. Noi avem o bază legală care permite fiecărei unități sanitare, inclusiv la cabinetele medicilor de familie, să utilizeze masca, atât personalul, cât și pacienții, pentru prevenirea transmiterii infecțiilor nosocomiale, diverse infecții și aici includ și infecția cu coronavirus.

Citeste si: Când revin restricțiile și cât de periculoasă este Centaurus, noua variantă Omicron. Numărul infectărilor cu COVID-19 este din ce în ce mai mare

E un ordin din anul 2016, ordinul 1101 care este disponibil în acest moment și își poate face efectul fără niciun fel de probleme la nivelul unităților sanitare. Dacă discutăm în general, masca trebuie purtată în spațiile închise, aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

Noi nu putem face decât o recomandare în momentul de față, dar, în mod evident, dacă va există o situație care să pună sistemul de sănătate în pericol, în ceea ce privește gradul de absorbție al pacienților, fie COVID, fie alte patologii, sigur că noi vom prezenta această situație, iar Guvernul României va lua măsurile pe care le consideră necesare într-un astfel de context",   a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila la DCMedical.

Citeste si: OMS avertizează Europa să reintroducă măștile și să reia vaccinarea: „Nu cred că societatea este pregătită pentru lockdown-uri impuse”

Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut considerabil în ultimele săptămâni, numai ieri, 19 iulie, au fost înregistrate 7.658 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19, cu 4.370 mai multe față de ziua anterioară. Totodată, la ATI sunt internate 136 persoane, dintre cei 136 pacienți internați la ATI, 114 sunt nevaccinați.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Află primul cele mai noi știri din lumea mondenă. Abonează-te acum!

 

 

 

 

 

 

 

 

România este în pragul unei epidemii de gripă. Alexandru Rafila spune unde va trebui să fie purtată masca de protecție

 

 

 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies