Marian Vanghelie, luat la întrebări de Denise Rifai. Fostul edil a spus câți bani a făcut în politică: "Eu fac bani și când dorm!"

Author: Diana Tilă
Actualizat: 28 oct 2020, 09:35
Marian Vanghelie la 40 de intrebari cu Denise Rifai

Emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” continuă seria interviurilor cu oameni politici cu un alt personaj controversat şi celebru: fostul primar Marian Vanghelie.

Invitatul din această seara la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, este Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5 din Capitală. 

Fostul primar se află față în față cu Denise Rifai și răspunde la cele 40 de întrebări care au rolul să dezvăluie aspectele din viața politică a lui Marian Vanghelie, dar și pe cele ale vieții personale a fostului edil.

Câți bani a făcut Marian Vanghelie în politică?

Marian Vanghelie este unul dintre cei mai cunoscuți foști primari din România. El a fost ediului sectorului 5 al Capitalei timp de 16 ani și totuși, nimeni nu știe cât este de bogat. Fostul edil a mărturisit la emiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” câți bani a reușit să facă din politică.

"Cred că dacă nu intram în politică, azi eram poate printre primii cei mai bogați trei oameni din România.

Nu-mi pare rău că am intrat în politică, am învățat lucruri pe care nu le puteam învăța doar din business. Am învățat lucruri și știu tot ce se întâmplă în această țară, înțeleg ce se întâmplă în Uniunea Europeană, înțeleg ce se întâmplă și în relațiile pe care ar trebui să le avem și cu țările din Europa de Est și cu cele din Europa Centrală. Am căpătat o experiență, nu-mi pare rău.

Banii... în ghilimele pot avea și țiganii. Nu banii fac totul, important e să știi. Dacă știi să faci lucruri, nu îți trebuie nimic. Decât tu să apari și pur și simplu poți să faci lucruri inimaginabile, fie în politică, fie în business. Niciodată nu mi-a părut rău când am luat decizii, mi-a părut rău când am greșit câteodată și nu am luat deciziile respective. 

Banii în politică se numesc în felul următor. Faci politică, și indirect poți să faci și niște businessuri separate. Se numește că ai făcut bani în politică?

Eu fac bani și când dorm! Când dorm, oamenii mucesc pentru mine. Am oameni foarte mulți care mă respectă, care au încredere în mine și fac bani și când dorm.  Dacă eu ajung și vreau să dorm până la ora patru, eu în timpul ală fac bani.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: CV și date biografice Gică Popescu. La ce echipe a jucat și ce trofee a câștigat

Nu am făcut bani din politică. Am făcut bani și pe perioada cât am fost politician. Eu când mi-am depus declarația de avere, prima dată, la primul dosar, am fost chemat de partid și mi-au spus: <Esti nebun? Tu spui că ai atâția bani? >, <Am mai mulți>, zic, domnule președinte.

Am depus-o din prima zi. Și aveam mai mulți bani decât am scris în declarația de avere, de frică că Ion Iliescu s-ar fi supărat și să nu mă dea afară din partid. Am întrebat pe cineva și nu vă dau numele lui. Domnule președinte, numai sprayurile de la toaletele dumneaavoastră costă mai mult decât luați salariul. Cum să spuneți că stați în banii ăștia? Să fim corecți și să spunem lucrurilor pe nume. Cum să avem bani și să spunem că nu avem bani?

Un lider puternic este cel care are bani și se gândește la oameni și știe să ia decizii pentru oameni. Oamenii săraci nu pot să ia decizii, pentru că se gândesc la familiile lor și se gândesc la problemele lor. Românii trebuie să depășească această etapă, si să gandească că au nevoie de lideri bogați și inteligenți.", a dezvăluit Marian anghelie la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Urmariti totul in materialul video de mai jos: 

 

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!