Marcel Ciolacu anunta motiune de cenzura contra Guvernului PNL: "S-a umplut paharul"! Cand se va vota in Parlament

,

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat astazi, in Parlament, depunerea unei motiuni de cenzura contra Guvernului PNL condus de Ludovic Orban.


In articol:

„Grija Guvernului a fost sifonarea banului public. Pentru a vă menține la putere ați sabotat intersul românilor. Dar gata, vă ajunge! S-a umplut paharul. PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența patronată de Guvernul pe care îl conduceți. Pe 17 august PSD va depune moțiunea de cenzură.

Considerăm că este timpul să plecați acasă sau la pușcărie în funcție de faptele fiecăruia”, a spus Marcel Ciolacu, de la tribuna Parlamentului.

Liderul PSD a criticat achizitiile publice facute de PNL in perioada de pandemie cauzata de coronavirus si a sustinut ca toate achizitiile facute in perioada starii de urgenta s-au facut prin umflarea preturilor.

„Toate achizițiile făcute în perioada de urgență au respectat același tipar: de cea mai proastă calitate și la prețuri umflate. Problema e că unele nu au ajuns nici acum în România. Unde sunt cele 400 de ventilatoare din Coreea de Sud pentru care ați plătit un avans de 2,5 milioane de dolari? Dar cele 100 de ventilatoare din Elveția? Cum sprijinul lui Iohannis ați distrus pas cu pas România. Sute de mii de întreprinzători au afacerile închise, milioane de români au fost lăsați fără acces la sistemul sanitar”, a mai sustinut Marcel Ciolacu.

Surse politice citate de Digi24 au declarat ca motiunea de cenzura va fi depusa pe 17 august si va fi citita in plenul reunit al Parlamentului pe 20 august. Votul ar urma sa fie dat in perioada 24-28 august.

Marcel Ciolacu anunta motiune de cenzura contra Guvernului PNL

Premierul Ludovic Orban a fost prezent astazi in Parlament, unde a anuntat mai multe noi masuri in plina pandemie de coronavirus, printre care prelungirea starii de alerta si decizia ca elevii si profesorii sa poarte masca in salile de clasa atunci

cand va incepe scoala, pe 14 septembrie.

"Decizia noastră e foarte clară. Pe 14 septembrie începe anul școlar. Sigur că începerea anului școlar trebuie să se facă în niște condiții care să țină cont de situația epidemiologică. Din acest motiv am luat decizia să deschidem școala în mod diferențiat, pe baza deciziilor luate de consiliile de administrație, inspectoratele școlare, DSP, comitetele județe de situații de urgență. În consiilile de administrație ale școlilor sunt reprezentate autoritățile locale, părinții și poate fi făcută o evaluare.

Există trei situații: verde, galbenă și roșie. Aici e vorba de numărul de infectări înregistrat în ultimele 14 zile. În funcție de situația epidemiologică din fiecare comunitate locală, școala se poate deschide normal, cu elevii în clasă, sau cu prezență alternativă, adică jumătate din clasă cu prezență fizică, jumătate online. Acolo unde situația epidemiologică indică un risc mare, școala va începe online.

Începerea școlii presupune o serie de demersuri. Demersurile pe care le-am gândit sunt în derulare pe fiecare direcție de acțiune pe care am stabilit-o. E clar că pentru fiecare mod de începere a anului școlar, trebuie luate măsuri specifice. Acolo unde începe activitatea normal, e clar că va fi necesar portul măștii, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi sau personalul auxiliar. Toate școlile trebuie să fie pregătite cu substanțe de dezinfecție, cu dezinfectanți care să fie la dispoziția profesorilor și elevilor."

Aproximativ 20% din școli nu sunt conectate la internet. Împreună cu ANCOM și cu autoritățile locale, vom găsi soluții pentru a asigura conexiunea la internet a tuturor școlilor. Ministerul Educației a purtat discuții cu furnizorii de soluții și va exista posibilitatea de acces gratuit la platforme de învățare pentru fiecare școală. Google și Microsoft au pus la dispoziție soluții gratuite Din fondul de la Banca Mondială, se vor achiziționa, pentru 1164 de unități școlare, 74.000 de laptopuri, table interactive și camere web", a declarat Ludovic Orban în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului României din 12 august.

Marcel Ciolacu a criticat gestionarea crizei cauzate de aparitia noului coronavirus, sustinand ca 1 milion de romani nu au avut acces la serviciile de sanatate publice in aceasta perioada.

 

Sursa Foto: Inquam Photos/ George Călin

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Uniforma devine OBLIGATORIE in scoli! Legea a fost adoptata de Senat

FOTO Imaginea care face DE RÂS România: Klaus Iohannis și Florin Cîțu au dus-o pe Ursula von der Leyen într-o cameră cu prizele ieșite din perete

România în stare de șoc! Un milionar celebru s-a sinucis! S-a împușcat în gură! Ce l-a determinat să facă acest gest oribil

Bilantul COVID-19 pe judete! Record de cazuri noi inregistrat intr-un judet din Moldova! Bucurestiul, pe primul loc la numarul de infectari!

Ludovic Orban: "Unde va începe școala fizic, elevii și profesorii vor purta măști"! Premierul anunță și panouri plexiglas în clase

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies