Mai multe maicute au ramas fara chilii dupa ce acestea au ars din temelii! VIDEO

,
Mai multe maicute au ramas fara chilii dupa ce acestea au ars din temelii! VIDEO

Iadul parca s-a dezlantuit in incinta manastirii. Calugaritele erau la rugaciunea de seara cand au vazut cum intreaga curte a lacasului de cult se lumineaza.

Acoperisul chiliilor tocmai luase foc. Complexul monahal este situat pe un deal, la cativa kilometri de localitatea Ieud.Asa ca pana sa ajunga pompierii, maicutele ajutate de cativa localnici s-au luptat cu valvataia care ameninta si biserica.

Incediul a fost stins pana la urma cu ajutorul pompierilor, insa maicutele nu si-au mai putut salva decat cateva lucruri. Ramase fara acoperis maicutele au fost mutate la manastirea Barsana.Sunt insa multumite ca au salvat biserica aflata in patrimoniul UNESCO.
Localnicii au promis ca le vor ajuta sa isi reconstruiasca asezamantul monahal.Nu va fi usor, deoarece pagubele se ridica la zeci de mii de lei.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Grecia la preţ de Caraibe. Românii sunt nemulţumiţi de preţuri: „Cum să procedez să nu am preţ exagerat?”

Calendar creștin ortodox duminică, 29 mai 2022: Rugăciunea pentru iertarea păcatelor către Sfânta Muceniță prăznuită duminică de Biserica Ortodoxă

Replica lui Nicolae Ciucă, după ultimele declarații ale lui Marcel Ciolacu: 'Guvernul a respectat angajamentul de a nu mări taxele şi impozitele'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce se întâmplă cu fondurile de pensii? Lovitură totală pentru români

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies