Mai multe coduri galbene au fost emise în România. Zăpada a început să se aștearnă în partea de nord a țării

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 nov 2022, 15:06

Mai multe coduri galbene au fost emise în România. Zăpada a început să se aștearnă în partea de nord a țării

Sursa: pexels

După mai multe săptămâni în care s-au înregistrat temperaturi record pentru această perioadă, în România, au fost emise mai multe coduri galbene. Primii fulgi de zăpadă au căzut în partea de nord a țării.

România are parte de vreme rea în majoritatea regiunilor, motiv pentru

care au fost emise mai multe coduri galbene. În noaptea dinspre 20 spre 21, în București, a plouat cât pentru o lună întreagă, iar canalizările nu au mai putut face față.

România se află sub influența mai multor coduri galbene

În anumite zone din Capitală, a plouat atât de mult, încât s-au înregistrat cantități de până la 50 de litri pe metru pătrat.

Canalizările nu au mai putut face față și, în unele cazuri, acest lucru s-a întâmplat și din cauza frunzelor și a gunoaielor care au astupat gurile de scurgere.

Bălțile s-au format, în special, în intersecții, pe marginea carosabilului, iar deplasarea atât a șoferilor, cât și a pietonilor a fost o adevărată provocare. Stațiile de metrou și cele ale transportului teran au fost și ele arhipline, iar numărul mașinilor de pe șosea a fost

și el destul de mare.

Citește și: Salvamontiștii au salvat 25 de oameni blocați în zăpezile din Munții Făgăraș! Nămeții sunt deja mari

Cu toate acestea, meteorologii au spus că, în perioada următoare, ploile vor fi din ce în ce mai puține, deci nu ne vom mai confrunta cu astfel de apisoade.

Iarna și-a intrat în drepturi în anumite regiuni din țară

În unele regiuni din țară, iarna și-a intrat în drepturi așa cum se cuvine, iar turiștii și locatarii s-au bucurat de primii fulgi de zăpadă.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Unul dintre cele mai frumoase peisaje a fost remacract în Cluj, în stațiunea Băișoara, acolo unde zăpada s-a depus înt-un strat gros, iar șoferilor le-a fost destul de greu să urce pe porțiunea respectivă de drum.

A nins toată noaptea. Drumarii și-au făcut treaba pe aici. Zăpadă cât vezi cu ochii și ceață!”.

Și la Rânca, primii fulgi de zăpadă au apărut, ba chiar a fost emis un cod galben de ploi și de ninsori și a fost nevoie de intervenția drumarilor care au împrăștiat material antiderapant. Drumarii nu au avut deloc o viață ușoară, deoarece vântul a continuat să spulbere zăpada și au trebuit să muncească la foc continuu.

Bucovina a avut parte de un peisaj de poveste, după ce norii s-au scuturat de ninsoare și în acea regiune. Toată noaptea a nins în județul Suceava și echipele de deszăpezire au trebuit să intervină pe Drumul Național 17A.

Prognoza meteo ANM pentru joi, 9 septembrie 2021: VREMEA, în continuare frumoasă! Ce temperaturi vor fi

Citește și: Cât de aproape este România de un blackout în această iarnă. Ce soluții au oficialii români

În intervalul 20 noiembrie ora 10:00 și 21 noiembrie ora 10:00, s-au înregistrat cantități însemnate de apă în Oltenia, în majoritatea regiunilor din Muntenia, dar și în zonele montane, chiar și până la altitudini de 1.700 de metri.