Ludovic Orban, anunț despre vacanțele în Bulgaria: "Cine pleacă în concediu..."

,

Ludovic Orban, anunț despre vacanțele în Bulgaria. Ce ar trebui să știe românii care și-au planificat concediul în Bulgaria în perioada imediat următoare?


In articol:

Ludovic Orban, anunț despre vacanțele în Bulgaria. Premierul a clarificat ce se întâmplă cu românii care vor pleca în concediu în țara vecină, în săptămâna ce urmează, având în vedere că numărul cazurilor noi de îmbolnăvire a crescut semnificativ în Bulgaria zilele trecute.

Citeste si: Avertismentul lui Ludovic Orban! Ce ne asteapta daca va creste numarul de infectari

Ludovic Orban, anunț despre vacanțele în Bulgaria: "Cine pleacă în concediu..."

Pentru că a primit foarte multe întrebări de la românii care și-au planificat vacanțele în Bulgaria, Ludovic Orban a ținut să facă o serie de precizări în legătură cu deplasările în această țară. Numărul mare de cazuri noi i-a făcut pe români să se întrebe dacă nu cumva vor fi obligați ca la întoarcerea din vacanță să stea în izolare la domiciliu. Premierul a explicat că acest lucru nu se aplică în cazul românilor care pleacă în vacanță săptămâna viitoare, însă cei care au concediile planificate după acest interval ar trebui să urmează site-ul INSP pentru a vedea dacă vor fi introduse noi restricții.

"I-am întrebat cât durează concediul – 7 zile – le-am zis să plece. De regulă, după ce am luat decizia că, să spun, în 22 iunie că înlăturăm restricția și că Bulgaria e între excepțiile în care nu se intră în izolare la domiciliu și se reiau zborurile. Trebuie să treacă minim 14 zile până la momentul în care reinstituim restricția, pentru că evaluarea se face pe 14 zile. Din momentul în care noi am luat decizia să exceptăm o țară, ca să putem să reinstituim restricția, trebuie să treacă minim 14 zile, pe baza evaluărilor făcute de INSP. Bulgaria era la un scor mic, sub 5%, sigur că a crescut numărul infecțiilor destul de mult, au revenit la obligativitatea purtării măștii, și vedem cum evoluează lucrurile. Deocamdată, cine pleacă în concediu poate să plece liniștit. Poate cei cam de peste o săptămână care ar urma să plece trebuie să urmărească evoluția indicatorului respectiv pe site-ul INSP.", a spus Ludovic Orban, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? Ludovic Orban: "Este posibil ca anul acesta să nu..."

Ce se întâmplă cu măsurile de relaxare din 1 iulie? Ludovic Orban: "Deocamdată..."

Ce se întâmplă cu măsurile de relaxare din 1 iulie? Premierul Ludovic Orban a făcut o serie de precizări în legătură cu acest subiect.

Ce se întâmplă cu măsurile de relaxare din 1 iulie? Cu toate că începând cu luna iulie românii așteptau ridicarea restricțiilor care sunt încă în vigoare, având în vedere contextul epidemiologic, există șanse mari ca acest lucru să nu se aplice. Premierul Ludovic Orban a vorbit despre măsurile de relaxare și despre condițiile care pot duce la aplicarea acestora.

Pentru că numărul cazurilor de coronavirus a crescut în ultimele săptămâni, autoritățile încă nu au luat o decizie cu privire la măsurile de relaxare care ar trebui să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie. Ludovic Orban a precizat că o nouă etapă de relaxare ar putea fi luată în calcul doar în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus va scădea.

Citește continuarea aici.

Ludovic Orban, anunț despre vacanțele în Bulgaria. Ce măsuri se vor lua în perioada următoare?

Având în vedere evoluția pandemiei de coronavirus, premierul Ludovic Orban a precizat că în prezent nu există o metodologie comună la nivel european prin care să se impună sau nu măsura izolării la domiciliu la revenirea din anumite țări. Cu toate acestea, premierul a precizat că autoritățile iau în calcul stabilirea unei astfel de metodologii în perioada următoare.

"Ce știu este că de vreo săptămână se încearcă stabilirea unei metodologii comune la nivel european, măcar pentru cetățenii din afara UE, dar încă nu s-a ajuns la un rezultat. Dacă se stabilește la nivelul Comisiei Europene o metodologie comună, sigur că vom aplica această metodologie.", a precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, anunț despre vacanțele în Bulgaria. În prezent, Bulgaria se află pe lista țărilor în care românii pot călători fără să mai fie obligați ca la întoarcere să rămână în izolare la domiciliu, însă lucrurile ar putea să se schimbe în perioada următoare, ținând cont de numărul mare de infectări cu noul coronavirus. 

Citeste si: Ludovic Orban: Din 26 februarie până la 1 iunie au intrat 1,7 milioane de români în ţară

 

Citește și:

Horoscop 26 iunie. O zodie va da socoteală pentru faptele din trecut

Vești proaste! Decizia luată de Nelu Tătaru după numărul-record de cazuri de astăzi: "De la 1 iulie"

Ce au descoperit medicii în cazul femeii de 39 de ani care a murit din cauza coronavirusului? Nu avea probleme de sănătate: "Plămânii arătau..."

Veste proasta pentru parinti! Toate scolile dintr-un oras si trei comune adiacente intra in scenariul hibrid. Decizie de ultima ora a CJSU

Live Stream Online Puterea Dragostei - Editia de marti, 29 septembrie - A doua parte - VIDEO. Alexandra paraseste platoul emisiunii!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies