LIVE UPDATE Ziua 173 de război în Ucraina. Cartierul general din Donbas al grupului de mercenari Wagner, bombardat și distrus de ucraineni. Cel mai bun pilot al Forțelor Aeriene Ucrainene a murit pe front

,
razboi ucraina

Cartierul general din Donbas al grupului de mercenari Wagner, distrus de ucraineni

Cartierul general din Donbas al grupului privat de mercenari Wagner a fost bombardat și distrus de ucraineni. Ruşii au plătit pentru blindaje reactive la tancuri, dar au primit nişte cutii goale. Cel mai bun pilot al Forțelor Aeriene Ucrainene a murit pe front

UPDATE 11:25- Ruşii au plătit pentru blindaje reactive la tancuri, dar au primit nişte cutii goale.

Mecanicii ucraineni care încearcă să repare tancurile abandonate de ruşi au constatat că unele astfel de maşini de luptă au primit blindaj reactiv doar pe hârtie.

Tancuri care au fost recepţionate de unităţile militare ruseşti după modernizare şi au fost trimise în luptă cu toate că protecţia suplimentară era oferită de nişte cutii metalice goale pentru care s-au achitat bani mulți.

În mod normal, pentru a avea efect aceste cutii ar fi trebuit să conţină material exploziv, dar în cel mai bun caz au fost umplute de constructori cu PAL, cauciuc sau carton.

În plus, şi containerele pentru protecţia dinamică a turelei s-au dovedit a fi goale. Adică acestea au fost instalate, dar în carcase nu există elementele care ar trebui să respingă cât de cât eficient un proiectil.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 170 de război în Ucraina. Orașele Kramatorsk și Harkov au fost bombardate! Marea Britanie a donat tancuri Ucrainei și a promis mai multe „cadouri” pentru țara în război

UPDATE 11:15- Cartierul general din Donbas al mercenariilor Grupului Wagner a fost bombardat și distrus de ucraineni.

Din primele informații, se pare că armata ucraineană a lovit cartierul general al Grupului de mercenari Wagner, în noaptea de 13 spre 14 august.

Potrivit bloggerilor militari ruși, care recunosc existența atacului, pe 12 august ar fi fost localizat la sediul din Popasna chiar patronul firmei de mercenari, oligarhul Evgheni Progojin.

Cartierul general din Donbas al grupului de mercenari Wagner, bombardat și distrus de ucraineni

Nu se cunoaște dacă acesta încă mai era acolo la momentul atacului.

Mai multe surse ruse și ucrainene au raportat că mercenarii Grupului Wagner au jucat un rol esențial în capturile anterioare ale așezărilor Pokrovske (la est de Bakhmut), Klinove (18 km sud-est de Bakhmut), Novouhanske (25 km sud-est de Bakhmut) și în capturarea centralei electrice pe cărbune Vuhlehirsk, care se află la aproximativ 20 km sud-est de Bakhmut.

Canalele ruse Telegram au lăudat munca Grupului Wagner în finalizarea capturii complicate din punct de vedere tactic a centralei electrice Vuhlehirsk pe 26 iulie.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 169 de război în Ucraina. Primele transporturi de grâu vor pleca săptămâna viitoare. ONU va discuta despre criza de la centrala nucleară Zaporojie

”Armata privată a lui Putin” sau ”Bucătarul lui Putin”

Patronul firmei de mercenari, oligarhul Evgheni Progojin a creat o armată privată care a operat alături de Armata Rusă, dar autonom de aceasta, în toate teatrele de operațiuni ale acesteia, dar abia în Ucraina existența sa a fost recunoscută oficial.

Acum soldații firmei private sunt folosiți ca forță de impact de către Armata Rusă și operează în Donbas pe direcția Bakhmut.

Zilele trecute, bloggerilor militari ruși li s-a permis o vizită la cartierul general din Popasna și, cel mai probabil, ucrainenii au putut localiza clădirea după imaginile transmise de aceștia.

UPDATE 10:00  - Cel mai bun pilot al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene din 2019,  Anton Listopad, a murit pe front. Acesta a fost distins cu Ordinul Curaj, gradul III.

Cel mai bun pilot al aviaţiei Ucrainei, Anton Listopad, decorat de preşedintele Volodimir Zelenski cu Ordinul de Onoare pentru Curaj în urmă cu câteva zile, a fost ucis în luptă, transmit Kyiv Independent şi Nexta.

Listopad a fost recunoscut în 2019 drept cel mai bun pilot de luptă al Ucrainei şi a luptat pe frontul de est de la debutul invaziei ruseşti. Anul trecut a condus zborul unei coloane aeriene la manifestările din Kiev dedicate celor 30 de ani de independenţă.

Anton Listopad

Cel mai bun pilot al Forțelor Aeriene Ucrainene,  Anton Listopad, a murit pe front

[Sursa foto: Twitter]

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

LIVE UPDATE Ziua 170 de război în Ucraina. Orașele Kramatorsk și Harkov au fost bombardate! Marea Britanie a donat tancuri Ucrainei și a promis mai multe „cadouri” pentru țara...

Parlamentul a decis: Tichete de valoare, bonuri, locuință și transport gratuit pentru persoanele cu handicap

LIVE UPDATE Ziua 170 de război în Ucraina. Orașele Kramatorsk și Harkov au fost bombardate! Marea Britanie a donat tancuri Ucrainei și a promis mai multe „cadouri” pentru țara...

LIVE UPDATE Ziua 169 de război în Ucraina. Primele transporturi de grâu vor pleca săptămâna viitoare. ONU va discuta despre criza de la centrala nucleară Zaporojie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies