LIVE UPDATE Ziua 124 de război în Ucraina: Zelenski, mesaj pentru Belarus: Kremlinul a decis deja totul pentru voi!

,
Ziua 124 de război în Ucraina

LIVE UPDATE Ziua 124 de război în Ucraina: Zelenski, mesaj pentru Belarus: Kremlinul a decis deja totul pentru voi!

În ziua 124 de război în Ucraina, Zelenski a transmis un mesaj dur Belarusului, prin care le cere cetățenilor să nu se lase târâți în războiul împotriva Ucrainei.


In articol:

Zelenski a cerut ajutorul liderilor G7

Zelenki a cerut sisteme de apărare antiaeriană, mai multe sancțiuni pentru Rusia și garanții de securitate în timp ce s-a adresat liderilor G7, potrivit unui oficial european.

De asemenea, acesta a cerut ajutor în ceea ce privește exporturile de cereale din Ucraina, dar și ajutor pentru reconstruire.

Bombardamente în Harkov. Două femei au murit

Două femei, în vârsă de 21 și 57 de ani, au murit în urma bombardamentelor din Harkov, potrivit guvernatorului regional.

În plus, acesta a mai spus că rachetele au lovit curtea unei școli, iar alți trei civili au fost răniți.

„Forțele noastre armate continuă să distrugă ocupanții pe linia pe contact. În direcția Harkovului, invadatorii au atacat spre Dementiivka și Pitomnyk, au suferit pierderi și s-au retras. În zona Izium, inamicul nu încetează să încerce să avanseze. Apărătorii noștri rezistă, distrugând forțele ocupanților și vehiculele blindate”, a declarat guvernatorul.

Citeste si: Putin a dat ordinul! Au fost retrași imediat. Anunțul venit chiar acum

Zelenski, apel către Belarus: Kremlinul a decis deja totul pentru voi! 

Președintele ucrainean a lansat un apel către cetățenii din Belarus și le-a cerut să nu se lase târâți în războiul împotriva Ucrainei, potrivit DPA și Unian, citate de știrileprotv.ro.

“Kremlinul a decis deja totul pentru voi!”, a declarat duminică seara Zelenski într-o alocuţiune video.

“Dar voi nu sunteţi sclavi sau carne de tun. Nu trebuie să muriţi!”, le-a transmis el, adăugând că poporul nu trebuie să permită altora să ia decizii pentru Belarus.

Citeste si: Lituania primește amenințări din partea Rusiei din cauza acțiunilor ei care vor cauza „durere” și care vor genera „consecințe grave”

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Lituania primește amenințări din partea Rusiei din cauza acțiunilor ei care vor cauza „durere” și care vor genera „consecințe grave”

Olaf Scholz, mesaj ferm pentru Putin: 'Nu vom accepta rezultatele acestor simulacre de referendumuri, iar sprijinul nostru pentru Ucraina nu va fi diminuat'

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ucraina trebuie să primească statutul de țară candidată pentru a adera la Uniunea Europeană. Ursula von der Leyen: „Știm cu toții că ucrainenii sunt gata să moară pentru...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies