LIVE UPDATE Ziua 122 de război în Ucraina. UE acordă un ajutor de 9 miliarde de euro Kievului. Lavrov acuză UE și NATO că se pregătesc de război împotriva Rusiei

,

În cea de-a 122-a zi a războiului, tensiunile continuă. Ofensiva rușilor se intensifică.


In articol:

Uniunea Europeană ar urma să finalizeze, în zilele următoare, un pachet financiar de 9 miliarde de euro pentru Ucraina, pentru a ajuta țara afectată de invazia rusească, transmite  Bloomberg.

Citeste si: Rusia a început simularea atacurilor cu rachete asupra statelor baltice. Spațiul militar al Estoniei a fost străbătut de un elicopter rusesc

Uniunea Europeană acordă un ajutor de 9 miliarde de euro Kievului

Noul program de asistență macro-financiară pentru Ucraina va consta din împrumuturi pe 25 de ani, cu o perioadă de grație de 10 ani la rambursarea principalului, au declarat pentru Bloomberg trei oficiali europeni, care au adăugat că plata dobânzilor va fi acoperită de la bugetul UE.

Citeste si: Gazele ar putea fi distribuite cu „porția”. Rusia pedepsește țările care condamnă războiul din Ucraina

Lavrov acuză UE și NATO că se pregătesc de război împotriva Rusiei

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, acuză Uniunea Europeană și NATO că își unesc forțele pentru a declara război împotriva Rusiei, potrivit DPA.

"Avem puține iluzii că ofensiva actuală anti rusă a UE va dispărea cumva sau se va schimba în viitorul previzibil și- ca să fiu sincer- pe termen lung", a declarat Lavrov în timpul unei vizite în Azerbaidjan.

Serghei Lavrov a invocat Germania nazistă sub Adolf Hitler, spunând că aceasta a raliat alte țări europene pentru a ataca Uniunea Sovietică la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, scrie agenția rusă Ria Novosti.

"Acum, UE, împreună cu NATO, creează împreună o coaliție atât de modernă pentru o luptă și în cele din urmă un război cu Federația Rusă. Vom urmări toate aceste lucruri îndeaproape", a mai spus șeful diplomației ruse.

Despre decizia Consiliului European de a acorda Ucrainei statutul de țară candidată la aderare, Lavrov a spus că acest lucru nu reprezintă o amenințare pentru Rusia pentru că, spre deosebire de NATO, UE nu este o alianță militară.

Volodimir Zelenski: Rusia ne-a furat pacea

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a lansat un apel video participanților la Festivalul Glastonbury din Marea Britanie pentru sprijin, îndemnându-i să răspândească adevărul despre invazia Rusiei și să facă presiuni pentru restabilirea păcii.

„Rusia ne-a furat pacea”, a spus el mulțimilor de la Glastonbury.

”Nu vom lăsa războiul Rusiei să ne distrugă. Și vrem să oprim războiul înainte de a distruge viețile oamenilor în alte state ale Europei, Africii, Asiei, Americii Latine. Toate sunt amenințate acum.”, a continuat el.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Bilanț coronavirus vineri, 19 august 2022. Mai mulți pacienți la terapie intensivă. Câte cazuri noi au fost raportate

SUA se arată îngrijorate de ultimele decizii luate de armata din Israel

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sfânta Maria 2022. Este sau nu zi liberă pe 8 septembrie, de ziua Sfintei Maria Mică

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies