LIVE TEXT Ziua 466 de război în Ucraina. Un copil de doi ani s-a stins din viață în urma unui atac rusesc în Dnipro. Volodimir Zelenski acuză Rusia că este un „stat terorist”

Author: Lavinia Medrea

Volodimir Zelenski acuză Rusia că este un „stat terorist”

Sursa: Instagram Vladimir Putin/Facebook Volodimir Zelenski

Trupul unei fetițe a fost scos din epave și au mai fost găsiți 22 de răniți după o lovitură pe care Volodimir Zelenski o atribuie Rusiei.

UPDATE:

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Update Live Ziua 541 de război în Ucraina: Lituania a închis două puncte de trecere în Belarus. O dronă ucraineană a căzut în Centrul Expozițional din Moscova
 • O dronă a fost doborâtă la Dzhankoi, în Crimeea, a declarat duminică un oficial instalat de Rusia în peninsula anexată.
 • Reuters relatează că Oleg Kryuchkov, un consilier în administrația instalată de Moscova în Crimeea, a declarat că „există pagube la ferestrele mai multor case dintr-un cartier r ezidențial” în urma incidentului de peste noapte.

Citește și: LIVE TEXT Ziua 465 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski afirmă că țara lui este pregătită să lanseze o contraofensivă: „O vom face și suntem pregătiți”

 • Rusia are o bază militară aeriană în apropiere de Dzhankoi. Oficialii ucraineni spun de mult timp că orașul și zonele din jur au fost transformate în cea mai mare bază militară a Moscovei în Crimeea, pe care a anexat-o de la Ucraina în 2014.

UPDATE:

 • Rusia a lansat un val de atacuri aeriene asupra Ucrainei la începutul zilei de duminică, sistemele de apărare aeriană respingând toate rachetele și dronele care se apropiau de Kiev, au declarat oficialii militari din oraș.
 • Reuters relatează că șeful administrației militare a capitalei, Serhiy Popko, a declarat că, potrivit primelor informații, „nicio țintă aeriană nu a ajuns în capitală”.
 • Apărarea antiaeriană a distrus tot ce se îndrepta spre oraș încă de la apropierile lor îndepărtate.
 • Martorii au declarat că au auzit mai multe explozii în regiunea Kiev, dar nu și în oraș, de la ceea ce părea a fi sisteme de apărare aeriană care loveau ținte.

Citește și: G7: SUA intensifică presiunea asupra Rusiei cu noi sancțiuni, în mijlocul tensiunilor din Ucraina

 • Toată Ucraina a fost sub alertă de raid aerian timp de aproape trei ore.
 • Au existat rapoarte neverificate pe rețelele de socializare ucrainene despre explozii auzite în Kryvyi Rih, în sudul Ucrainei, în apropierea orașului central Kropyvnitskyi și în regiunea de nord-est Sumy.

O fetiță în vârstă de doi ani a fost ucisă în urma unui atac rusesc la Dnipro

 • O fetiță în vârstă de doi ani a fost ucisă și 22 de persoane au fost rănite în urma unui raid aerian care a lovit un cartier rezidențial din orașul Dnipro, din centrul Ucrainei, au anunțat duminică autoritățile.
 • Atacul, pe care președintele Volodimir Zelenski l-a atribuit Rusiei, a distrus parțial o pereche de clădiri cu două etaje, precum și 10 case particulare, un magazin și o conductă de gaz, potrivit guvernatorului regiunii.
 • Atacurile aeriene rusești deasupra Ucrainei s-au intensificat în ultimele săptămâni, la fel ca și incursiunile în direcția opusă, înaintea unei contraofensive ucrainene mult așteptate pentru a recâștiga teritoriul.
 • După atacul de sâmbătă, corpul unei fete a fost scos din epavă.
 • Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhiy Lysak, a postat pe Telegram la începutul zilei de duminică: „În timpul nopții, corpul unei fete a fost recuperat de sub dărâmăturile unei case din comunitatea Pidhorodnenska. Abia împlinise doi ani”.
 • Lysak a adăugat că 22 de persoane au fost rănite, dintre care cinci copii, după ce anterior a precizat că trei băieți se aflau în stare gravă la spital.
 • Zelensky a declarat pe Facebook: „Rușii au atacat orașul. Încă o dată, Rusia dovedește că este un stat terorist”.

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!