LIVE UPDATE Ziua 464 de război în Ucraina: Ucraina, acuzată că a lovit un spital de campanie

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 02 iun 2023, 15:50

Alertele de raid aerian s-au auzit toată noapte

Sursa: Profimedia

În a 464-a zi de război, alertele de raid aerian s-au auzit toată noaptea, în cea mai mare parte a țări. În aproximativ o lună, Rusia a lansat mai multe atacuri puternice asupra orașelor din țara invadată.

UPDATE ORA 15:00. Rusia nu vrea ca Ucraina să intre în NATO

Rusia a anunțat că este foarte deranjată de posibilitatea ca Ucraina să intre în NATO, după ce secretarul geneal al alianței a spus că este posibil acest lucru, dar doar după ce războiul se termină.

„Apartenența Ucrainei la NATO, desigur, este una dintre principalele noastre surse de iritare și ar fi o potențială problemă pentru mulți, mulți ani. Multe țări din UE, în mod ciudat, sunt foarte conștiente de acest lucru.

Dar, din nefericire, Washingtonul comandă și plătește muzica din cadrul NATO. UE este pur și simplu un instrument obedient în această orchestră”
, a precizat Dmitri Peskov.

UPDATE ORA 13.00. Ucraina, acuzată că a lovit un spital de campanie

Unul dintre oficialii instalați de Moscova în Zaporojie a anunțat, astăzi, 2 mai, că armata ucraineană a lovit un spital de campanie aflat în regiune, dar fără să ofere detalii suplimentare.

„Informațiile privind victimele și pagubele sunt în curs de clarificare”, a precizat acesta.

De asemenea, guvernatorul regiunii Bryansk, Rusia, susține că mai multe case au fost avariate, după ce Ucraina ar fi bombardat regiunea cu pricina.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

UPDATE ORA 11:30. Două persoane și-au pierdut viața în Belgorod

Belgorod, regiune rusească, ar fi fost bombardată din nou. Guvernatorul regiunii a anunțat că două persoane și-au pierdut viața, iar alte două au fost rănote, după ce armata ucraineană a bombardat un drum dint-un oraș apropiat de graniță, Maslova Pristan.

„Fragmente de obuze au lovit mașini care treceau prin zonă. Două femei călătoreau într-una dintre ele. Acestea au murit pe loc din cauza rănilor suferite", a anunțat guvernatorul.

Kim Jong Un şi Vladimir Putin s-au întâlnit la Cosmodromul Vostochny. „Prima prioritate a Coreei de Nord este relaţia cu Rusia”, a spus liderul de la Phenian

UPDATE ORA 10:00. Ucraina ar fi bombardat două sate rusești

Guvernatorul regional susține că, în două sate din vestul regiunii Bryansk, armata ucraineană ar fi lansat mai multe bombardamente. Satele vizate ar fi fost omakovka și Novaya Pogoshch, situate la mică distanță de două regiuni din Ucraina: Sumî și Cernihiv.

UPDATE ORA 08:30. Explozii și atacuri cu drone, în Kiev

Primarul Kievului a anunțat că, în oraș, au avut loc mai multe atacuri cu drone și explozii, la primele ore ale dimineații. Alertele de raid aerian au fost auzite în întreaga țară.

„Au fost explozii în oraş. Apărarea antiaeriană funcţionează. Un alt val de drone se îndreaptă spre Kiev”, a precizat acesta. De câteva săptămâni, Kievul este atacat puternic de ruși.

 


Episodul 15 al serialului turcesc serialului “Secrete de Familie” este difuzat la Kanal D vineri, 29 septembrie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.