Litoralul romanesc, unul dintre locurile cel mai POLUATE FONIC din Romania

Litoralul romanesc este mai zgomotos decat motorul unei masini, turat la maximum! Pare o exagerare?

Atunci cand din fiecare boxa „urla” cate o melodie diferita, decibelii o iau razna. Am masurat nivelul zgomotului in cele mai aglomerate zone de pe litoral. Rezultatele sunt ingrijoratoare. Chiar si intr-o camera in care e aparent liniste exista un nivel de zgomot. O conversatie trece de 50 de decibeli. Atunci cand la mijloc exista un buton de volum, lucrurile o iau razna.

O ora petrecuta, zi de zi, intr-un mediu cu un astfel de nivel de zgomot iti poate afecta auzul. Aglomeratie, agitatie si ati ghicit: galagie. Asa arata si mai ales asa se aude zona pietonala din Mamaia. Nici pe bulevard nu e mai liniste. Masinile au grija de asta.

Bulevardul care trece prin Mamaia este zgomotos. Atinge valori chiar si de 70 de decibeli. Un zgomot deranjant, mai ales daca geamul camerei de hotel este intreptat inspre bulevard. Cum se lasa intunericul, devine din ce in ce mai zgomotos.

Priviti valoarea inregistrata in dreptul acestei terase. Prin comparatie, ganditi-va ca zgomotul produs de un foc de arma atinge 140 de decibeli. Sa nu credeti ca e de glumit cu nivelul de zgomot! Auzul poate fi afectat daca este supus la valori de peste 80 de decibeli in mod constant.

##VIDEO119995##

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate