Legea pensiilor - Olguta Vasilescu, acuzatii grave la adresa noului ministrului Muncii: "Nu vor sa aplice Legea pensiilor"

,

Lia Olguta Vasilescu o acuza pe Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii ca nu cunoste Legea pensiilor.


In articol:

Lia Olguta Vasilescu, fost ministru al Muncii a avut o reactie acida la adresa noului ministru, Violeta Alexandru, dupa ce aceasta a spus ca Legea pensiilor produce inechitati grave in sistem.

Pe mine mă îngrijorează lipsa de profesionalism a doamnei ministru actual al Muncii. În primul rând că dumneaei nu ştie că noua Lege a pensiilor nu se aplică decât etapizat. Adică, anul acesta şi anul viitor, creşte doar punctul de pensie. Apoi, toate acele inechităţi despre care vorbeşte dumneaei că nu au fost corectate nu pot fi aplicate până în 2021, doar de atunci va trebui să se recalculeze toate pensiile aflate în plată. Deci este sarcina dumneaei ca, începând de anul viitor, să înceapă recalcularea pensiilor pe noua Lege a pensiilor, care va corecta toate inechităţile care sunt în sistem. Este evident că oamenii se plâng de inechităţi, dar acestea nu sunt generate de noua Lege a pensiilor, care nici nu a fost aplicată. Tocmai cea nouă corectează inechitățile”, a declarat Olguța Vasilescu, în direct la Antena 3.

Am văzut nişte lucruri absolut stupide, spuse în spaţiul public de doamna ministru.

Mă îngrijorează. Nu face distincţie între o pensie de invaliditate şi o indemnizaţie pentru persoane cu handicap. În capul dumneaei este, aşa, o furtună generală. Nu a înţeles nimic din ce se întâmplă cu dumneaei în ministerul respectiv. Eu înţeleg ce vor să facă, într-un final, şi anume că nu vor să aplice această nouă Lege a pensiilor care presupune, anul viitor, o creştere a punctului de pensie cu 40%.
Și să nu mai spună nimeni că nu sunt bani pentru că această majorare înseamnă 16 miliarde de lei.

Citeste si: Cresc pensiile si in 2020, dar vine rectificarea bugetara. Anuntul oficial!

Citeste si: Pensiile sunt in pericol! "E o panica in tara de nedescris". Ce spune Marius Budai

Noi, în 2016, când aveam un PIB cu o treime mai mic, în România, aveam un deficit pe Fondul de Pensii de 16 miliarde.

Statul punea 16 miliarde în plus ca să acopere necesarul pentru Legea pensiilor de atunci. Acum avem un deficit de 2 miliarde de lei. Toată legislaţia este corelată. Dacă vor aplica legea care este în Parlament şi vor incrimina din nou infracţiunea de stopaj la sursă, pentru aproape 2 milioane de oameni, pentru care nu se plătesc contribuţiile la ora actuală, se vor plăti atunci. Se va genera un excedent la Fondul de Pensii, nu un deficit.
Acum să vină să spună că va face o nouă Lege a pensiilor, când ea habar nu are ce presupune legea asta…”,
a mai spus Olguța Vasilescu.

" Doamna ministru nu ştiu cum o fi ajuns ministru că nu are nicio legătură şi nu încearcă să învețe nimic despre legislaţia pe care va trebui să o aplice. Are mari probleme şi mi-e groază să mă gândesc cum o va aplica, dumneaei trebuind să vegheze la recalculare a peste 5 milioane de pensii. Am văzut că şi-a luat şi ajutoare. Astăzi, un fost cântăreţ a ajuns secretar de stat în Ministerul Muncii. Este bine. Au adus specialiştii de care au nevoie”, a mai spus fostul ministru, conform sursei citate.

Citeste si: Pensionarii sunt in panica: cei 40% promisi sunt poveste. "Nu va respecta Legea pensiilor"

Citeste si: Pensii 2020. Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, mesaj către guvernul Orban: "Iată minciuna"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Horoscop 04 decembrie 2019. Zodia care ramane cu buzunarul gol

VIDEO / Operațiune uriașă de salvare în Florida - O clădire cu 12 etaje s-a prăbușit

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Calendar ortodox 4 decembrie. Mare sarbatoare pentru crestini! Ce trebuie sa faci de Sfanta Varvara ca sa-ti mearga bine

Prognoza meteo 04 - 06 decembrie. Vremea deosebit de rece pune stapanire pe Romania. Anuntul meteorologilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies