Lasata secului. Postul Craciunului 2019 incepe pe 14 noiembrie. Ce trebuie sa faci

,

Lăsata secului. Când începe Postul Crăciunului în 2019. Află în ce zile este dezlegare la pește și vin!


In articol:

Lasata secului. Postul Craciunului 2019.

Când începe Postul Crăciunului în 2019. Postul Nașterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, așa cum este cunoscut de către toți credincioșii este ținut cu strictețe de credincioșii din întreaga lume.

Prin intermediul acestui post, Dumnezeu ne dă putința curățării trupești și sufletești.

Acesta închipuie ajunarea timp de patruzeci de zile a Proorocului Moisi, dar și postul patriarhilor din Vechiul Testament. La fel precum cei de atunci așteptau venirea Mântuitorului pe Pământ cu post și rugăciune, așa se cuvine ca toți credincioșii să aștepte și să întâmpine prin ajunare Mielul lui Dumnezeu născut din Fecioara Maria.

Citeste si: Postul Crăciunului în 2019! Ce trebuie să știe credincioșii? Când este dezlegare la pește

Citeste si: Sarbatoare mare MAINE! Cui trebuie sa ii spui ''La multi ani'' de lasata secului pentru Craciun

Lăsata secului. Postul Crăciunului 2019. Tradiții și obiceiuri românești

Lăsatul secului pentru Postul Crăciunului 2019 are loc pe joi, pe 14 noiembrie. De această zi sunt legate multe tradiții, obiceiuri și superstiții. Iată care sunt cele mai cunoscute și ce nu ai voie să faci

Lasatul Secului reprezinta o sarbatoare care marcheaza ultima zi cand se mai poate manca de dulce, inainte de a incepe unul dintre cele patru mari posturi randuite de Biserica Ortodoxa (Postul Nasterii Domnului, Postul Sfintelor Pasti, Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si Postul Adormirii Maicii Domnului).

De Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului, creştinii petrec alături de familie. La masa de Lăsata Secului se strâng rudele apropiate sau prietenii şi se desfată cu bucate gustoase: ciorbă, fripturi, plăcinte şi vin.

In mediul rural, rudele se strâng la cineva acasă. Se pun la masă si servesc bucate din belsug. În Muntenia Lăsata Secului este o petrecere în familie. Se obișnuiește ca cei mici să se ducă la cei mari, copiii la părinți, finii la nași și aduceau câte un plocon, sărutau mâna gazdei și cereau iertare, pentru a intra împăcați cu toată lumea în Postul Crăciunului.

Superstiţiile spun că dacă pieptul găinii aduse la masă este gras, iarna va fi grea, viscolită şi geroasă, iar dacă pieptul este slab se prevesteşte o iarnă blândă şi o vară rodnică

In trecut, Lăsatul secului pentru Postul Crăciunului era o sărbătoare respectată cu sfințenie. In Bucovina se spunea ca „cine lucrează în această zi îl prind frigurile tot anul”, respectiv că „e rău de bătut piatra peste holde”.

Credincioșii nu uită că ziua de Lăsata Secului este una dedicată pomenirii celor adormiți. Se pregătesc mâcăruri de dat de pomană: plăcinte cu mălai în frunze de varză, tăiței cu nucă sau cu mac, poame coapte.

sursa: realitatea.net

Citeste si: Cand NU se fac botezuri in 2019. De ce trebuie sa eviti aceste zile

Citeste si: Calendar ortodox 14 noiembrie- Sfantul Apostol Filip

 

Citește-ne pe

Citește și:

Părinţi români amendaţi în Germania pentru că au luat copilul în călătorie, deşi în România nu e vacanţă şcolară

Surpriza: Mircea Diaconu a spus pe cine sustine in turul 2: "Sa stea linistiti, nu sunt de vanzare"

Moment rar în Franța: grevă la Ministerul de Externe. S-a mai întâmplat o singură dată în istorie

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Horoscop 14.11.2019. Zodia care trebuie sa fie onesta, altfel va regreta

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies