Sarbatoare mare MAINE! Cui trebuie sa ii spui ''La multi ani'' de lasata secului pentru Craciun

,

Mâine creștnii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Filip și totodată se pregătesc pentru postul Crăciunului.


In articol:

Cui trebuie sa ii spui ''La multi ani'' de lasata secului pentru Craciun 

Este lăsata secului, așa că vă puteți bucura de mâncăruri de dulce, pe care le veți mai gusta abia pe 25 decembrie.

Sărbătoare mare mâine! Se prăznuiește Sfântul Filip și este lăsata secului pentru postul Crăciunului Sfântul Filip a fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos.

Născut în Betsaida, lângă Marea Galileii, Filip cunoștea așa bine Sfânta Scriptură încât L-a recunoscut imediat pe Iisus ca fiind Mesia, Unsul lui Dumnezeu, de cum L-a întâlnit. După Pogorârea Duhului Sfânt, Sfântul Filip a propovăduit în Asia și În Grecia.

Citeste si: Rugăciunea Sfântului Ioan Gură de Aur - ocrotitorul celor necăjiţi

În Grecia, evreii îl urau atât de tare încât marele preot s-a apucat el însuși să îl ciomăgească până la moarte, dar printr-o minune marele preot a orbit dintr-o dată și s-a înnegrit. Apoi pământul s-a deschis și l-a înghițit.

Atunci s-au vindecat mulți bolnavi și mulți păgâni au crezut în Hristos. Mâine este și lăsata secului pentru postul Crăciunului, așa că se organizează petreceri și se mănâncă mâncare de dulce.

Este ziua în care ne pregătim pentru unul dintre cele mai grele și lungi posturi de peste an. Tradiția spune că în ziua de lăsata secului orice masă, fie că este vorba de cea de prânz ori de cină, se așează cu fața către răsărit.

Farfuriile și tacâmurile trebuie orientate spre răsărit pentru sporirea norocului, iar primul aliment care trebui consumat este pâinea cu sare.

Citeste si: Gigi Becali, un nou derapaj sexist șocant: "Cum să dezbată Iohannis cu o femeie?!"

 

Citește și:

Live Stream Online "Bravo, ai stil! Celebrities" - Ediția de sâmbătă, 19 septembrie - VIDEO

Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de sâmbătă, 19 septembrie - A doua parte - VIDEO. Akebono, dezamăgit de relația cu Aya: "Mi-am dat seama că am..."

Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de sâmbătă, 19 septembrie - Prima parte - VIDEO. Conflict puternic în casa fetelor. Mădălina a atacat-o pe Adriana

Coronavirus în România, 19 septembrie 2020. 1.333 de cazuri noi și 42 de decese cauzate de COVID-19. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Cristina Siscanu si Madalin Ionescu, o poveste de dragoste ca-n filme. Sotul concurentei, in platoul “Bravo, ai stil! Celebrities!”, pentru a o sustine


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies