La mulți ani, Johnny Depp! Actorul împlinește astăzi 59 de ani. Detalii despre viața și cariera impresionantă a acestuia

,
Johnny Depp

La mulți ani, Johnny Depp! Actorul împlinește astăzi 59 de ani. Detalii despre viața și cariera impresionantă a acestuia

[Sursa foto: Twitter]

Johnny Depp sărbătorește astăzi împlinirea vârstei de 59 de ani. Iată ce carieră impresionantă are și detalii despre viața lui personală.

Johnny Depp, pe numele complet John Christopher Depp II, s-a născut pe 9 iunie 1963, în Owensboro, Kentucky, SUA. Este actor și muzician american, cunoscut pentru alegerile sale cinematografice eclectice și neconvenționale.

A obținut poate cel mai mare succes al său în rolul căpitanului Jack Sparrow din seria „Pirații din Caraibe”.

Cum și-a început Johnny Depp cariera

Johnny Depp

Cum și-a început Johnny Depp cariera

[Sursa foto: Twitter]

La vârsta de 16 ani, Johnny Depp a renunțat la liceu pentru a urma o carieră muzicală. Trupa sa, The Kids, s-a mutat din Florida, unde și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei, în Los Angeles. În 1983, Depp s-a căsătorit cu Lori Anne Allison, care era make-up artist, în timp ce el se străduia ca muzician.

Citeste si: Amber Heard a pierdut procesul în fața lui Johnny Depp, dar susține că nu îi poate plăti despăgubirile

Allison l-a rugat pe prietenul ei, actorul Nicolas Cage, să-i aranjeze lui Johnny Depp o audiție cu regizorul Wes Craven, iar acesta și-a făcut debutul în film ca adolescent mâncat de propriul pat în „A Nightmare on Elm Street” (1984).

El a divorțat de Allison în anul următor.

Johnny Depp

Johnny Depp în „A Nightmare on Elm Street”

[Sursa foto: Twitter]

În 2003, Johnny Depp a apărut în rolul căpitanului Jack Sparrow în „Pirații din Caraibe: Blestemul perlei negre”. Interpretarea sa, care a fost inspirată de Keith Richards de la Rolling Stones, i-a adus lui Depp prima nominalizare la Oscar. El a fost nominalizat din nou anul următor pentru interpretarea creatorului lui Peter Pan, James M. Barrie, în filmul „Finding Neverland”. Depp a reluat rolul lui Sparrow în episoadele ulterioare ale seriei Pirații din Caraibe: „Dead Man's Chest (2006)”, „At World's End (2007)”, „On Stranger Tides (2011)” și „Dead Men Tell No Tales (2017)”, care s-au numărat printre filmele cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Johnny Depp

Johnny Depp în rolul lui Jack Sparrow

[Sursa foto: Twitter]
Johnny Depp

Johnny Depp în „Finding Neverland”

[Sursa foto: Twitter]

Johnny Depp a rămas fidel muzicii

Johnny Depp

Johnny Depp a rămas fidel muzicii

[Sursa foto: Instagram Johnny Depp]

Păstrându-și interesul timpuriu pentru muzică, Depp a cântat la chitară acustică în filmul Chocolat (2000) și pe coloana sonoră a filmului „Once upon a Time in Mexico”. Munca sa de chitarist a apărut, de asemenea, pe albume ale formațiilor Pogues și Oasis. În timp ce lucra la The Ninth Gate, a cunoscut-o pe actrița și cântăreața franceză Vanessa Paradis, cu care a avut o relație de lungă durată (1998-2012) și doi copii.

În 2015, Depp s-a căsătorit cu actrița Amber Heard, iar căsnicia lor tumultuoasă a devenit subiect de tabloid. Amber Heard l-a acuzat, în special, că a agresat-o fizic și a afirmat că acesta avea probleme de abuz de substanțe. Au divorțat în 2016, iar doi ani mai târziu Amber Heard a scris un articol de opinie pentru The Washington Post în care susținea că este o „figură publică ce reprezintă abuzul domestic”.

Citeste si: Cu cine s-a iubit până în prezent actrița Amber Heard. Fosta soție a lui Johnny Depp a recunoscut că este bisexuală

În acest timp, Johnny Depp a dat-o în judecată pe Amber Heard, pentru defăimare din cauza articolului publicat în The Washington Post. La rândul ei, aceasta a contraatacat, susținând că Johnny Depp a defăimat-o atunci când unul dintre avocații săi a calificat drept o farsă afirmațiile ei privind abuzul. Procesul televizat a început în aprilie 2022 și a devenit un fel de circ mediatic, a fost deosebit de popular pe rețelele de socializare. După șase săptămâni de mărturii, în care ambele părți s-au acuzat reciproc de abuz domestic, un juriu a fost în favoarea lui Depp în procesul său, constatând că Amber Heard a acționat cu „răutate reală”. Johnny Depp a primit 15 milioane de dolari în daune compensatorii și punitive, deși judecătorul a redus suma la 10,35 milioane de dolari. Juriul a constatat, de asemenea, că Amber Heard a fost defăimată de avocatul lui Johnny Depp, dar nu a avut câștig de cauză în cazul altor două capete de acuzare. Ea a primit două milioane de dolari în daune compensatorii.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cine este cel mai profitabil dintre frații Sterp pe rețelele de socializare! Cât câștigă Culiță Sterp pe an din Youtube

Liderul unui partid britanic eurosceptic: 'Rusia se amuză de plafonul de 60 de dolari impus de G7 pentru barilul de petrol'

Cine este cel mai profitabil dintre frații Sterp pe rețelele de socializare! Cât câștigă Culiță Sterp pe an din Youtube

„Urma să intrăm în stâlp și eu eram la volan, nu reacționam”. Adda, dezvăluiri înfiorătoare despre boala de care suferă. Medicii i-au pus diagnostice greșite timp de un an și...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies