Klaus Iohannis a anunțat creșterea pensiilor și a salariilor, având în vedere criza economică actuală: „Este aşteptat să crească şi salariile şi pensiile”

,
Pensiile și salariile vor crește, anunță Klaus Iohannis

Pensiile și salariile vor crește, anunță Klaus Iohannis

[Sursa foto: Twitter]

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, ieri, că dat fiind contextul actual, este de așteptat ca pensiile și salariile să fie majorate.

„Atâta vreme cât nu avem o previziune a bugetului pentru anul viitor, orice ar spune unul sau altul este o speculaţie. Însă pot să vă spun un lucru pe care eu personal l-am transmis liderilor coaliţiei.

Având în vedere că suntem în criză energetică, avem foarte multe probleme în economie, avem şi o creştere economică, avem totuşi o inflaţie destul de mare, este corect, este rezonabil şi este aşteptat să crească şi salariile şi pensiile. În condiţiile în care inflaţia a ajuns, acum recent au fost date publicităţii datele, peste 15%, nu mi se pare rezonabil să fie refuzată discuţia pe creşterea salariilor şi pensiilor. Până la urmă, nu oamenii simpli trebuie să plătească pentru aceste crize şi Guvernul trebuie şi va identifica soluţii”, a explicat Klaus Iohannis, conform Agerpres.

Pensiile și salariile vor crește, anunță Klaus Iohannis

Pensiile și salariile vor crește, anunță Klaus Iohannis

Pensiile și salariile vor crește, anunță Klaus Iohannis

[Sursa foto: Twitter]

Conform declarațiilor făcute de Klaus Iohannis, valoarea majorării pensiilor și a salariilor vor fi transmise abia după ce vor fi aplicate calculele necesare.

Citeste si: Anunț de ultimă oră despre pensiile și salariile românilor. Marius Budăi a expus concluziile le care s-a ajuns până acum

„Acum, cu cât va creşte salariul minim, cu cât va creşte punctul de pensie şi aşa mai departe, acestea sunt chestiuni tehnice care vor fi cunoscute după ce se fac nişte calcule foarte aplicate, legate de bugetul care trebuie să realizeze aceste creşteri, şi vorbim clar despre bugetul anului 2023. Partea foarte bună pe care o văd este că, în pofida acestor crize multiple, pe care le tratăm cât putem de bine, avem o creştere economică substanţială şi, sigur, asta ne dă speranţa că vom avea pe salarii şi pensii o creştere care vine să compenseze într-o măsură rezonabilă creşterea preţurilor şi inflaţia pe care o avem”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că Guvernul și coaliția funcționează bine

Klaus Iohannis a mai precizat, marţi, că PNL şi PSD vor să se axeze pe teme de mare actualitate, uneori înainte să vorbească și cu partenerul de coaliţie, dar acest lucru nu este o „catastrofă”. Liderul român a precizat funcționează și Guvernul, și coaliţia.

Citeste si: Cu cât urmează să crească pensiile din 2023. Marcel Ciolacu face declarațiile mult așteptate

„Sunt două partide mari care formează o coaliţie. Amândouă partidele încearcă să se profileze, este un lucru absolut natural în politică şi atunci se întâmplă ca un politician dintr-o parte sau din cealaltă parte să încerce să se profileze pe o temă de mare actualitate, câteodată înainte să se consulte cu partenerul de coaliţie, dar asta nu este niciun fel de catastrofă şi ştiu că mediatic este senzaţional că a zis X despre Y nu ştiu ce, în realitate coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează şi ştiţi cu toţii că lucrurile sunt bine gestionate, haideţi să nu confundăm discursul politic care de multe ori vine doar să profileze pe un politician şi guvernarea care funcţionează chiar foarte bine. Vedeţi că tot timpul există întâlniri ale coaliţiei, se discută problemele şi se rezolvă. Nota Bene: sunt de acord şi le rezolvă”,  a spus Klaus Iohannis, atunci când a fost întrebat ce crede despre neînțelegerile dintre PNL şi PSD.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cu cât urmează să crească pensiile din 2023. Marcel Ciolacu face declarațiile mult așteptate

Marcel Ciolacu intervine furtunos în nebunia speculațiilor: Nu vor fi taxe noi, asta e o certitudine

Cu cât urmează să crească pensiile din 2023. Marcel Ciolacu face declarațiile mult așteptate

Care va fi cel mai mic salariu din România. Anunțul vine din partea lui Marius Budăi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies