Cu cât urmează să crească pensiile din 2023. Marcel Ciolacu face declarațiile mult așteptate

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 18 sep 2022, 10:52

Cu cât urmează să crească pensiile din 2023. Marcel Ciolacu face declarațiile mult așteptate

Sursa: Facebook: Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a spus ce se va întâmpla în momentul în care pensiile vor fi mărite. Acesta a stabilit și pragul de la care trebuie să înceapă majorările, în condiițe în care se dorește ca pensiile mai mari să vină de la 1 ianuarie 2023.

Marcel Ciolacu susține că, în mod „categoric”, majorarea pensiilor trebuie să înceapă de la 10%, dar și că toată lumea trebuie să aibă parte de venituri mai mari.

Marcel Ciolacu susține majorarea pensiilor cu cel puțin 10%

„În primul rând, trebuie să respectăm legea. Legea trebuie să vină cu indicele de inflație de anul anterior. Am spus, nu e prima oară, trebuie să plecăm de la 10%, categoric. Când mărim pensiile, mărim la toată lumea, şi cei care au pensii mai mici, şi cei care au pensii mai mari.

Părerea mea e că trebuie găsită calea... cum am găsit când am intrat la guvernare, acel program pe care le-am lucrat împreună cu doamna Olguţa Vasilescu, în care la anumite zone, la peste 3,5 milioane de pensionari am venit şi cu acele ajutoare pe o perioadă, mai ales perioada de iarnă, şi se vede cât de bine au venit”, a spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților, susține că „o treime din români au rămas cu salariul minim pe economie”, motiv pentru care salariul minim pe economie ar trebui să ajungă la 3.000 de lei, iar 200 de lei din această sumă să nu fie impozitabili, relatează digi24.ro.

Citeste si: Gestul făcut de tânăra din Târgu Mureș care ar fi fugit cu banii dintr-un bancomat. Aceasta ar fi furat aproximativ 22.000 de lei

Marius Budăi susținea introducerea salariului minim european

Marius Budăi a declarat că va susține votul Parlamentului European a directivei în ceea ce privește stabilirea unui salariu minim la nivel european. Acesta ar urma să fie de cel puțin 50% din salariul mediu, ceea ce înseamnă că salariul minim ar urma să fie cu 500 de lei mai mare.

„Cât sunt în funcţia de ministru al Muncii, nu va scădea nicio pensie în România, ba dimpotrivă, mă voi lupta ca pensiile părinţilor şi bunicilor noştri să crească. Altfel, salut adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind instituirea unui salariu minim la nivel european, care va fi 50% din salariul mediu!

De când a reintrat la guvernare PSD a susţinut, prin Ministerul Muncii, adoptarea acestei Directive, căreia alţii, care au guvernat înainte, i s-au opus! Rămân consecvent ideii «Oamenii, în primul rând!»”, a scris ministrul Muncii, Marius Budăi, pe pagina personală de Facebook.

Cine beneficiază de a 13-a pensie în 2023. Câți bani în plus și ce ajutoare financiare se acordă pensionarilor?

Citeste si: Care este pensia medie a pensionarilor din România și care este numărul lor

De asemenea, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că acest proiect urmează să fie susținut și de partidul său și, dacă va fi aprobat, ar urma să reprezinte „o mare victorie” pentru angajații „care muncesc din greu” și care sunt cei mai afectați de prețurile din ce în ce mai mari.

Miercuri, 14 septembrie, europarlamentarii au adoptat o legislație prin intermediul căreia sunt promise salarii minime egale pentru angajații din cele 27 de state membre.

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies