Mesajul lui Klaus Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a ”Exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune pentru această mare pierdere”

Author: Alina Petre
Actualizat: 19 sep 2022, 17:39

Klaus Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Sursa: Spotmedia.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un nou mesaj de regret față de pierderea Reginei Elisabeta a II-a la ceremonia funerară a Majestății Sale care a avut loc la Westminster Abbey.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un nou mesaj de regret față de pierderea Reginei Elisabeta a II-a la ceremonia funerară a Majestății Sale care a avut loc la Westminster Abbey.

Citeste si: LIVE TEXT: Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, o zi care intră în istorie: Regele Charles al III-lea, mesaj emoționant: „Un sprijin și o mângâiere pentru familia mea și pentru mine în aceste momente de durere”

Mesajul lui Klaus Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un nou mesaj de regret față de pierderea Reginei Elisabeta a II-a, după participarea la funeraliile regale, alături de soția sa, Carmen.

„După ce am participat la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Defuncte Regina Elisabeta a II-a, exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune pentru această mare pierdere.

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a și-a servit patria și întregul Commonwealth cu cea mai mare dăruire, fiind o sursă de inspirație nu doar pentru poporul britanic, ci pentru întreaga lume.

Suntem alături de poporul britanic și Familia Regală în această perioadă de adâncă durere și aducem un pios omagiu memoriei și vieții Majestății Sale", a transmis Klaus Iohannis, pe Twitter.

 

Citește și: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie

Carmen și Klaus Iohannis participă, luni, la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, eveniment organizat, la Westminster Abbey din Londra.

Șeful statului își va încheia ziua cu participarea la recepția găzduită de Regele Charles al III-lea, eveniment ce va avea loc în această seara, de la ora 20:00 (ora României).

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Evenimentele principale au început la ora 12.44, ora României, cu o slujbă la Abația Westminster din Londra, și se termină la ora 21.30. Lideri din întreaga lume, șefi de stat și de guverne, capete încoronate participă la funeralii.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Noul suveran proclamat al țării este fiul său cel mare, Charles al III-lea.

LIVE UPDATE Regina Elisabeta a II-a a murit.  96 de salve de tun, în memoria Reginei. Programul pentru următoarele 10 zile în Marea Britanie! 

Funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a organizate luni, 19 septembrie, sunt primele de la moartea lui Winston Churchill, în 1965.

Mii de oameni au stat ore întregi la cozi uriașe în ultimele zile pentru a-i aduce un ultim omgaiu Reginei Elisabeta a II, care va fi înmormânattă astăzi, la ora 21.30 a României.

Citeste si: Primul discurs al Reginei Consoartă Camilla, de la moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Nu-mi pot aminti pe altcineva”