Iran ameninta Europa! Grecia a intrat in vizorul autoritatilor de la Teheran dupa moartea lui Soleimani

Iranul a lansat o nouă serie de ameninţări la adrea ţărilor care susţin SUA. În vizorul autorităţilor de la Teheran a intrat acum Grecia


In articol:

Iranul a lansat o nouă serie de ameninţări la adrea ţărilor care susţin SUA. În vizorul autorităţilor de la Teheran a intrat acum Grecia, care este atenţionată că va suporta consecinţe deosebit de grave dacă va permite găzduirea pe teritoriul său a unor baze militare americane.

Potrivit publicaţiei „Kathimerini”, premierul grec Kyriakos Mitsotakis este acuzat că a susţinut omorârea generalului iranian Qasem Soleimani.

În plus, Teheranul avertizează că va fi considerată un „act ostil” la adresa sa o eventuală decizie a autorităţilor de la Atena de a permite instalarea în Grecia a unor baze militare americane.

Jerusalem Post” scrie că avertismentul a fost redactat într-o scrisooare trimisă ziarului „Kathimerini” de către Ambasada Iranului la Atena, documentul fiind de altfel publicat în paginile publicaţiei la rubrica „Poşta redacţiei”, relateaza capital.ro.

În scrisoare, ambasada iraniană reclama faptul că „Republica Islamică a Iranului reafirmă în mod ferm că, în cazul unui război al SUA împotriva Iranului, orice concesie făcută pentru instalarea de baze militare ale invadatorului american va fi tratată ca un act ostil la adresa Iranului, care îşi va rezerva dreptul să răspundă într-un mod adecvat”.

Citeste si: Trump vrea pace cu Iran! De ce l-a ucis pe generalul Soleimani: "Trebuia eliminat de mult"

Citeste si: Infiorator: Iranul a pus recompensa pe capul lui Trump. 80 de milioane de dolari celui care il razbuna pe Soleimani

Cu toate acestea, autorii scrisorii îndulcesc tonul ameninţării, afirmând: „Date fiind relaţiile istorice şi tradiţionae de prietenie dintre popoarele noastre, Iran şi Grecia, şi absenţa unor conflicte în ultimele secole, credem că pozitia oficială a Guvernului Greciei în această problemă nu va pune în pericol stabilitatea relaţiilor noastre de colaborare”.

Şeful diplomaţiei elene, Nikos Dendias, a declarat că avertismentul este legat de poziţia exprimată recent de premierul Kyriakos Mitsotakis faţă de asasinarea generalului Qasem Soleimani, în timpul unei vizite la Washington efectuate săptămâna trecută.

Acesta afirmase că „Suntem aliaţii Statelor Unite şi vom fi alături de aliatul nostru în perioade dificile”. Ulterior, el a admis că a existat o reacţie vehementă din partea Iranului, dar nu a vrut să dezvăluie conţinutul discuţiilor diplomatice.

Citeste si: Trump, mesaj dur catre liderii iranieni: "Incetati uciderea marelui vostru popor iranian!"

Citeste si: E oficial! Avionul prabusit in Iran a fost lovit de o racheta iraniana. Imaginile sunt publice

Citeste si: Al Treilea Razboi Mondial. Tensiuni maxime: Rusia a facut un anunt major

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate