Intră România în război? Ministrul Apărării, ultima veste privind tensiunile dintre Rusia și NATO

,
Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

[Sursa foto: Facebook Vasile Dîncu]

Ministrul Apărării Naţionale a precizat dacă în acest moment ne aşteptăm la un „război cald" la graniţa Rusiei cu Ucraina.


In articol:

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a oferit noi informații despre tensiunile dintre Rusia și NATO. Acesta spune că "nu ne aşteptăm la „un război cald” în Ucraina".

Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

[Sursa foto: Facebook Vasile Dîncu]

Citeste si: România în război cu Ucraina. Joe Biden: Cred că Putin va invada Ucraina. Luăm în calcul să trimitem mai mulți soldați în România și Polonia

Intră România în război? 

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a mărturisit că România nu va intra în niciun conflict militar pentru moment. Însă, Vasile Dîncu consideră că România trebuie să fie pregătită pentru consecinţele unui posibil război în această regiune.

Citeste si: Rusia aproape a terminat cu pregătirea ofensivei în Ucraina! Kiev a transmis că peste 127.000 de militari ruși sunt prezenți la graniță

„Există şanse, după eşecul negocierilor de la Geneva, nu putem să minimalizăm şansele unui conflict armat în zona graniţei Ucrainei. Asta nu înseamnă că România va fi implicată în acest război, e clar că nu va fi niciun fel de implicare, oamenii pot să stea liniştiţi din acest punct de vedere.

Însă, atunci cînd în apropierea ta se întîmplă ceva, trebuie să intri într-o stare, dacă nu de alarmă, măcar de veghe”, a declarat Vasile Dîncu la Digi24.

România nu intră în război

Ministrul a  declarat că România nu va intra în război, dar trebuie să fie pregătită pentru consecinţele unui posibil conflict armat la graniţa Ucrainei cu Rusia. 

„Nu putem să spunem cu siguranţă dacă va fi război acolo, în Ucraina, pentru că ar fi foarte mari costurile pentru Rusia dacă ar face acest lucru”, a mai explicat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale a dezvăluit că NATO nu poate interveni militar în Ucraina, deoarece această ţară nu este membră a Alianţei Nord-Atlantice (NATO).

De asemenea, Vasile Dîncu spune că autorităţile române iau în calcul inclusiv eventualitatea confruntării cu un val de refugiaţi ucraineni, în cazul izbucnirii unui război în zonă.

„Din perspectiva asta, noi, România şi NATO nu vom intra în război de tip militar. Sigur că războiul economic, războiul de alte facturi, blocajul economic poate va exista dacă va fi un conflict, dar în acest moment la un război cald, ca să spunem aşa, nu ne aşteptăm.

Dacă ne uităm la toate tipurile de conflict de tip militar, migraţii masive din calea războiului se pot produce şi ne aşteptăm şi noi la acest lucru, evident, chiar dacă la prima vedere unii au senzaţia că noi nu ne pregătim pentru posibile efecte secundare ale unui război. Noi ne pregătim pentru asta. Suntem pregătiţi, în acest moment, pentru o posibilă asistenţă pentru migranţi din această perioadă. Este o datorie umanitară”, a mai transmis Dîncu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fostă consilieră a lui Trump: Putin are un miros ciudat şi nu mănâncă la evenimente

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2022. O mulțime de români își serbează ziua onomastică pe 21 mai

Variola maimuței: OMS avertizează autoritățile să ia 'măsuri intensive de sănătate publică'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Codul Rutier s-ar putea schimba din nou! Fără pedepse pentru șoferii agresivi și dovadă de circulație pentru cei care circulă cu viteze mari!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies