Inghetata de casa: cum sa faci usor si rapid inghetata de casa

Autor: B.M.
Actualizat: 12 mai 2020, 15:49
Inghetata de casa

Reteta de inghetata de casa: cum sa faci ca sa iti iasa dulce si cremoasa. Inghetata de casa usor de preparat.

Vremea calda aduce cu ea noi preferinte culinare, iar din ce in ce mai multa lume se gandeste zilele acestea la inghetata, pentru o senzatie de racorire.

Cum optiunile de la magazine nu sunt intotdeauna multumitoare sau sanatoase, poti incerca sa faci o inghetata de casa.

Inghetata de casa este usor de facut. O poti prepara cu diverse arome, ii poti controla consistenta, astfel incat sa fie cat de cremoasa iti doresti si, nu in ultimul rand, este mult mai sanatoasa decat cea din comert; la prepararea ei se folosesc ingredientel 100% naturale.

Iata cum sa faci inghetata de casa rapid si usor, care sa iasa dulce, fara ace de gheata.

Citeste si: Truc putin stiut: cum sa faci sa iti iasa gogosi pufoase mereu, ca la gogoserie

Inghetata de casa cremoasa cu vanilie: reteta rapida

Ca sa faci inghetata de casa cu vanilie ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 de grame de zahar, patru galbenusuri, 250 ml lapte, 250 ml frisca naturala si o pastaie de vanilie.

Mod de preparare: pune galbenusurile intr-un bol si, cu ajutorul unui tel sau a unui mixer, incepe sa le incorporezi cu zaharul, turnand putin cate putin.

Ulterior incalzeste usor laptele, in care ai pus pastaia de vanilie taiata si adauga-l treptat in compozitie, in timp ce amesteci din nou cu telul sau cu mixerul.

Urmatoarea etapa consta in incalzirea acestui amestec.

Fa acest lucru la foc foarte mic, pana la o temperatura ce atinge aproximativ 70 de grade. Nu urca mai sus, deoarece vei obtine efectul invers si ouale se vor intari.

Lasa compozitia sa se raceasca, pune-o la frigider si ulterior, dupa ce temperatura e aproape de zero, bate-o din nou cu telul sau cu mixerul.

Repeta acelasi procedeu si cu frisca. Atentie, si aceasta trebuie racita bine la frigider.

Acum este momentul sa incorporezi cele doua creme.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Adauga usor frisca peste ouale amestecate cu lapte si amesteca totul cu telul sau cu o lingura de lemn.

Dupa ce intreaga compozitie s-a omogenizat se poate pune la congelator.

Citeste si: Avocado. Trucul prin care se pastreaza proaspat zile intregi

Inghetata de casa vegana: cum sa faci inghetata vegana

Reteta de mai sus poate fi adaptata extrem de usor si pentru cei care sunt vegani, si prefera sa nu consume produse de origine animala.

Evident, vei elimina ouale din compozitie. In loc de frisca poti folosi o conserva de crema de cocos, cu mentiunea ca trebuie sa indepartezi excesul de lichid din recipient inainte de a folosi continutul.

In loc de lapte poti folosi lapte de cocos de baut, de preferat unul mai gras. Pasii de preparare sunt identici iar rezultatul este extrem de gustos si racoritor.

Citeste si: Prajitura cu ciocolata fara ou. Desertul delicios de la Jamie Oliver

Inghetata de casa gata in doar 5 minute: cea mai rapida reteta

Exista si o reteta ultra rapida de inghetata de casa, perfecta pentru cei care nu au rabdare sau cei care vor sa se bucure rapid de un desert racoritor.

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: doua pungi de marimi diferite cu inhidere ermetica, una de dimensiuni mai mici, una de dimensiuni mai mari, gheata, 120 ml de lapte, 100 ml smantana, 60 de grame de zahar, sare grunjoasa, o jumatate de lingurita de extract de vanilie.

Modul de preparare este extrem de simplu: amesteca bine intr-un bol laptele, smantana, zaharul si vanilia. Ai grija ca toate aceste ingrediente sa fie reci.

Ulterior pune compozitia rezultata in punga ermetica de dimensiuni mici. Adauga aceasta punga in cea mare, si umple restul spatiului cu gheata si sarea grunjoasa.

Sigileaza punga mare, inveleste-o intr-un prosop si agit-o bine timp de 5 minute. Acest truc va face ca acea compozitie cremoasa din interior sa inghete foarte rapid.

Inghetata de casa este gata; se consuma intr-un pahar. In functie de preferinte, pentru extra aroma se pot adauga diverse siropuri, spre exemplu caramel.

 

Taguri: