INCREDIBIL! Orase fantoma pe care le poti vizita GALERIE FOTO

Craco, Italia - un oras daramat de cutremure puternice

Orasele abandonate ascund povesti uimitoare!

Shoshoni, Wyoming din Statele Unite
Candva un centru de exploatare a uraniului, orasul adapostea in anii 1980 si o centrala care functiona pe baza de uraniu. A fost inchisa, iar astazi, chir daca arata ca o epava, atrage inca multi vizitatori in cautare de aventura.

Kennecott, Alaska
Un oras minier care probabil inca mai adaposteste zacaminte de cupru.

Pripyat, Ucraina
In aprilie 1986 cand un reactor de la Cernobil a explodat, consecintele nefaste au fost zguduitoare pentru locuitorii oraselor din preajma renumitei centrale nucleare. Pripyat, o localitate situata in apropiere de Cernobil, a devenit un oras fantoma peste noapte, oamenii parasindu-si locuintele de teama sa nu fie radiati.

Xai Xai, Mozambic
In 2000, orasul a fost inundat puternic de raul Limpopo. Dupa ce s-au retras apele, oamenii s-au reintors, insa orasul devenise ca si mort din cauza faptului ca comerciantii au ales sa-si mute micile afaceri in alte localitati.

Kolmanskop, Namibia
Un oras care a avut mult de suferit de pe urma celui de-al doilea razboi mondial. Ultimii locuitorii ai parasit orasul in 1954. De atunci, nisipul a pus stapanire pe asezare care pare desprinsa dintr-un tablou suprarealist.

Salton Sea, California
Un orasel care adapostea canale pentru irigatii. Apa era colectata printr-un sistem din raul Colorado si stransa intr-un bazin artificial. Acest lucru le permitea fermierilor sa obtina recolte bogate. Insa, dintr-un motiv sau altul sitemul, detinut de o campanie, a fost abandonat. Fermierii nu si-au mai putut permiste sa obtina recolte bogate doar asteptand ca ploile sa le irige terenurile.

Inchisoarea Carabanchel, Spania
A fost construita de dictatorul Franco si adapostea detinuti politici. Dupa moartea dictatorului, a devenit un adevarat cartier rezidential. Insa, asa cum era de asteptat, locatarii nu au ramas in acest loc decat temporar.

Bannack, Montana din Statele Unite
Era locuit exclusiv de indieni nativ americani. Mai apoi a devenit un oras minier din care se extragea aur. Dupa febra cautarilor de aur, orasul a devenit pustiu.

Ludlow, California
Era un oras de tranzit. Avea o statie feroviara ce era folosita de micile intreprinderi locale pentru transportul de zacaminte miniere.

Picher, Oklahoma
Timp de o suta de ani a fost un centru de exploatare miniera de plumb si zinc. Excavarile s-au facut fara a se tine cont de impactul minier asupra mediului. Orasul a devenit toxic pentru locuitori din cauza exploatarilor masive si necontrolate.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate