Începând cu luna iunie, taxa de pod de la Fetești va fi suspendată temporar. Propunerea se află în dezbatere publică

Author: Cristina Mocanu

Ministerul Transporturilor propune suspendarea temporară  a obligației de plată a taxei de pod pentru cel de la Fetești.

Sursa: pexels.com

Din cauza lucrărilor care au loc la podul aflat peste brațul Borcea, Ministerul Transporturilor propune suspendarea temporară  a obligației de plată a taxei de pod pentru cel de la Fetești.

Începând cu luna iunie, Ministerul Transporturilor vrea suspendarea temporară a obligației de plată a taxei de pod pentru cel de la Fetești.

Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată temporar

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect prin care cere suspendarea temporară  a obligației de plată a taxei de pod pentru cel de la Fetești, deoarece în prezent au loc lucrări la podul aflat peste brațul Borcea. Scopul acestui proiect este de a evita formarea de blocaje în trafic.

Mai exact, pentru a evita blocajele ce pot apărea în zona lucrărilor, mai ales că se așteaptă o creștere a traficului pe Autostrada Soarelui (A2), așa cum se întâmplă, de altfel, în fiecare

vară, se propune, prin proiectul de ordin de la Ministerul Transporturilor, stabilirea unei excepții temporare de la plata taxei de pod în cazul celui de la Fetești.

Citește și: Taxă eliminată începând cu data de 1 iunie. Cu ce bani vor rămâne în buzunar românii

Ce prevede documentul?

Potrivit documentului, „ Prin derogare de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr.

1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere- S.A., (...) se suspendă aplicarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești şi Cernavodă pentru toate categoriile de vehicule”.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Suspendarea ar urma să fie aplicată începând cu data de 1 iunie 2023 până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august 2023.

 Se propune acum ca plata taxei pentru trecerea podului de la Fetești să fie suspendată pe perioada verii.

Astfel, conform  referatului de aprobare ce însoțește proiectul,  “în prezent, se efectuează lucrări de reabilitare a Podului peste brațul Borcea și au fost instituite restricții de circulație pe A2 între Fetești și Cernavodă, fiind închis sensul de circulație Constanța – București, circulația vehiculelor desfășurându-se pe podul alăturat pe o singură bandă pe sens, între km 147+015 și km 144+235.

În perioada estivală se estimează o creștere substanțială a numărului de vehicule pe Autostrada București – Constanța, cu vârfuri ridicate de trafic pe sensul București – Constanța la sfârșit de săptămână. În aceste condiții, pentru evitarea aglomerărilor formate începând cu zona de instituire a restricției (pe fiecare sens de mers) și în vederea fluidizării traficului se consideră oportună suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă (…)”.

Pentru a se putea aplica, proiectul de ordin trebuie aprobat la nivelul Ministerului Transporturilor și publicat în Monitorul Oficial.

Plata rovinietei sau a taxei de pod nu este disponibilă în prezent pe ghișeul.ro

Citește și: Cine sunt șoferii care vor fi nevoiți să plătească mai scump rovinieta! Măsura ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2026

CNAIR anunța că în luna februarie au fost reluate lucrările de reabilitare la Podul peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, iar pe perioada lucrărilor, Calea II de circulație, sensul Constanţa-Bucureşti, între km 143+125 şi km 148+315, a fost închisă traficului, circulația fiind deviată pe Calea I, unde se va desfăşura în ambele sensuri.

Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 de metri, este un pod combinat de cale ferată şi șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavodă, în lungime de 1596 de metri, conectează orașele Fetești şi Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea şi Muntenia.

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!