Incendii de vegetație în Chile! Peste 10 oameni au murit, iar 14.000 de hectare au ars complet

Author: Lavinia Medrea

Peste 10 oameni au murit, iar 14.000 de hectare au ars complet

Sursa: Twitter @LouisTourUpdate - colaj Kanal D

Guvernul a instaurat stare de urgență în Chile, după ce mai multe incendii de vegetație au avut loc.

Sudul şi centrul Chile au

fost cele mai afectate de flăcări. Cel puțin 13 oameni au decedat, iar 14.000 de hectare de pădure au fost arse complet. 

Stare de urgență în Chile, după numeroase incendii de vegetație

S-au deschis mai multe adăposturi pentru familiile care au rămas pe drumuri după ce incendiile le-au cuprins casele. Se așteaptă ca temperaturile să crească până la 38 de grade și să bată

vântul puternic, lucru care ar putea agrava situația. 

Sute de case au fost cuprinse de flăcări, în timp ce 39 de incendii au cuprins toată țara, conform ministrului de Interne din Chile, Carolina Toha. „Condițiile din următoarele zile vor fi riscante”, a declarat Carolina Toha, pentru jurnaliști.

Citește și: O clădire din Baia Mare a fost cuprinsă de flăcări după ce oamenii străzii au pornit un foc pentru a se încălzi

Președintele Gabriel Boric a venit mai devreme din vacanța de vară vineri și a mers la Nuble și Biobio, în care locuiesc aproape două milioane de oameni. 

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Incendiile au afectat și traficul de pe drumurile din zonele în cauză, astfel că mai multe

municipalități au fost evacuate. 

Meteorologii anunțau de vineri că vor fi temperaturi de peste 38 de grade Celsius în capitala Nuble, Chillan. De asemenea, este de așteptat ca vântul să bată puternic în zonă, lucru care va duce la agravarea incendiilor, spune Corporația Națională a Pădurilor.

Citește și: Accident mortal la ieșirea din Reșița! Un bărbat a fost lovit din plin în timp ce trecea strada

Cansu Dere, eroina serialului Infidelul, dispărută în urma cutremurelor din Turcia? Zvonurile despre dispariția îndrăgitei actrițe au împânzit presa din străinătate!

Unde se afla, de fapt, mama celor trei copii care au murit în incendiul din locuința lor

Mama micuților care au murit în incendiul din locuința lor din sectorul 5 al Capitalei nu era, de fapt, acasă cu minorii. Femeia ar fi fost plecată la niște rude și a lipsit câteva ore.

Patul pe care dormeau cei mici a ars mocnit, până când copiii, în vârstă de doi, trei și șase ani, au rămas fără aer. Mama le-a zis anchetatorilor, inițial, că s-a trezit târziu și nu a mai apucat să îi salveze. Răspunsul fiind vag, pe dosar s-a notat „ucidere din culpă”. Tatăl copiilor a ajuns și el acasă, fiind plecat în Germania, și s-a dus la Poliția Capitalei. De asemenea, unchiul femeii a venit și el.

„Echipajele medicale au efectuat manevre de resuscitare, însă, din nefericire, s-a constatat decesul acestora”, a declarat Daniel Vasile, ISU București.