Incendii de vegetație în Chile! Peste 10 oameni au murit, iar 14.000 de hectare au ars complet

Author: Lavinia Medrea

Peste 10 oameni au murit, iar 14.000 de hectare au ars complet

Sursa: Twitter @LouisTourUpdate - colaj Kanal D

Guvernul a instaurat stare de urgență în Chile, după ce mai multe incendii de vegetație au avut loc.

Sudul şi centrul Chile au fost cele mai afectate de flăcări. Cel puțin 13 oameni au decedat, iar 14.000

de hectare de pădure au fost arse complet. 

Stare de urgență în Chile, după numeroase incendii de vegetație

S-au deschis mai multe adăposturi pentru familiile care au rămas pe drumuri după ce incendiile le-au cuprins casele. Se așteaptă ca temperaturile să crească până la 38 de grade și să bată vântul puternic, lucru care ar putea agrava situația. 

Sute de case au fost cuprinse de flăcări, în timp ce 39 de incendii au cuprins toată țara, conform ministrului de Interne din Chile, Carolina Toha.

„Condițiile din următoarele zile vor fi riscante”, a declarat Carolina Toha, pentru jurnaliști.

Citește și: O clădire din Baia Mare a fost cuprinsă de flăcări după ce oamenii străzii au pornit un foc pentru a se încălzi

Președintele Gabriel Boric a venit mai devreme din vacanța de vară vineri și a mers la Nuble și Biobio, în care locuiesc aproape două milioane de oameni. 

Citește și: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!

Incendiile au afectat și traficul de pe drumurile din zonele în cauză, astfel că mai multe municipalități au fost evacuate. 

Meteorologii anunțau de vineri că vor fi temperaturi de peste 38 de grade Celsius în capitala Nuble, Chillan. De asemenea, este de așteptat ca vântul să bată puternic în zonă, lucru care va duce la agravarea incendiilor, spune Corporația Națională a Pădurilor.

Citește și: Accident mortal la ieșirea din Reșița! Un bărbat a fost lovit din plin în timp ce trecea strada

Înscrieri grădiniță 2023 - 2024: Ce acte sunt necesare? Data limită până la care se pot depune cererile pentru înscriere la grădiniță sau creșă

Unde se afla, de fapt, mama celor trei copii care au murit în incendiul din locuința lor

Mama micuților care au murit în incendiul din locuința lor din sectorul 5 al Capitalei nu era, de fapt, acasă cu minorii. Femeia ar fi fost plecată la niște rude și a lipsit câteva ore.

Patul pe care dormeau cei mici a ars mocnit, până când copiii, în vârstă de doi, trei și șase ani, au rămas fără aer. Mama le-a zis anchetatorilor, inițial, că s-a trezit târziu și nu a mai apucat să îi salveze. Răspunsul fiind vag, pe dosar s-a notat „ucidere din culpă”. Tatăl copiilor a ajuns și el acasă, fiind plecat în Germania, și s-a dus la Poliția Capitalei. De asemenea, unchiul femeii a venit și el.

„Echipajele medicale au efectuat manevre de resuscitare, însă, din nefericire, s-a constatat decesul acestora”, a declarat Daniel Vasile, ISU București.