Incapacitatea oamenilor de a face față sentimentelor neplăcute

Există un aspect care duce la distrugerea relațiilor de dragoste, ce face ca oamenii să se despartă la un moment dat. Psihologii spun despre incapacitatea oamenilor de a face față la provocările vieții și la sentimentele neplăcute în mod special. Oamenii ar trebui să învețe cum să se descurce în astfel de situații negative, însă nimeni nu-i învață asta. Ei au parte în viața lor de diferite experiențe, care devin lecții importante, din care învață sau nu ceva.

Oamenii trăiesc foarte multe sentimente neplăcute, din cauza modului lor de gândire, a percepțiilor greșite. De pildă, ei cred cu ardoare că: Fericirea în viață derivă din alegerile pe care le fac. Asta este o concepție greșită – după cum spun specialiștii.

Ei consideră că alegerile pe care le fac în fiecare moment le determină fericirea. Și totuși nu este chiar așa. În realitate, acele mici momente în care ei și-au negat sentimentele au dus probabil la nefericire.

În mod normal, oamenii ar trebui să-și analizeze sentimentele în fiecare moment și să încerce să elimine stările negative, pentru a se elibera și a trăi în armonie. Ideea este de a trăi pe deplin în prezent și de a savura fiecare clipă. A înțelege cât de important este să fie conștienți de experiențele de moment este cheia de a se detașa și a trăi sentimente de fericire.

De exemplu, când un om are o discuție nefavorabilă cu persoana iubită, ar trebui să nu reacționeze din instinct: să țipe, să trântească ușa sau să închidă telefonul. Cel mai bine este să analizeze situația și să o rezolve cu calm. Oamenii se ceartă de la diferite lucruri și probleme – bani, cumpărături, copii, etc. Pentru ca un om să poată ieși din astfel de situații, trebuie să se elibereze de acele sentimentele negative care îi sunt la îndemână și să facă încercarea de a se calma și a rămâne pe deplin prezent, conștient în legătură cu experiența dată. Disperarea nu rezolvă nimic, iar stările de tensiune și de nervi nu pot decât să agraveze situația creată.

Există și alte aspecte care afectează relațiile. De exemplu, unele persoane își doresc să trăiască senzații unice, care le oferă un masturbator sau alte jucării sexuale. Utilizarea acestor lucruri pot să îmbunătățească o relație intimă, sau din contră, pot arăta că partenerul nu este suficient de iubitor. Totuși, majoritatea oamenilor fac asta pentru a-și menține viața sexuală picantă.

Dacă relațiile devin o rutină, continuarea iubirii poate ajuta, este semnul că ceva există pentru care să trăiești și să speri. Dragostea ne face de multe ori să facem lucruri ciudate, să ne dăm seama că deși trăim prin prisma propriilor reguli, am avea totuși nevoie de o schimbare, de cineva care să aibă încredere în bucurie și dragoste și pentru asta trebuie să facem eforturi să depășim și momentele negative.

În relații este important să fii înțelegător, răbdător și să ai voință. Trebuie să fii capabil să înlături sentimentele neplăcute – de rușine, neputință, neîncredere, tristețe, furie, frustrare, jenă, dezamăgire, vulnerabilitate și altele. Toate astea sunt considerate sentimente neplăcute, care pot deveni și mai intense și copleșitoare, dacă nu știm să le gestionăm. Important este să avem puterea emoțională de a trece prin astfel de stări incomode și de a le depăși ușor.

Iubirea aduce mai multe întrebări zi de zi, dar și răspunsuri. Asta este modalitatea de a ne aminti că prin comunicare și înțelegere putem descoperi cum suntem și putem să ne schimbăm pe noi înșine, pentru a ne adapta și a face ca relația să fie de durată.

În orice relație, unul este de obicei liderul, iar celălalt îi urmează acțiunile și stările emoționale. Acest compromis se face în relații, și deși poate părea incomod după cum cred unii oameni, totuși el ajută pe cei doi parteneri să găsească armonia și înțelegerea în relația lor. Cel care este lider trebuie să aibă capacitatea de a-l încuraja și de a-l ajuta pe celălalt să avanseze, pentru a evolua împreună în relație. Iubirea este dificilă dar frumoasă, ne surprinde de fiecare dată. Emoțiile frumoase trăite în relație sunt căutate de oameni în fiecare gest, gând, cuvânt, comportament. Oamenii își doresc să iubească și să fie iubiți.

Iubirea dă sens vieții noastre și ne face să fim mai buni, mai generoși, să ne dorim să evoluăm. Pentru a avea o relație frumoasă de iubire, trebuie să avem încredere în acest proces și să lăsăm lucrurile să decurgă în mod natural, fără a ne grăbi, fără gelozie și așteptări nerealiste.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies