Încă o țară din UE a decretat starea de urgență! Estonia și-a închis granițele

Încă o țară din Uniunea Europeană a decretat starea de urgență. Estonia și-a închis granițele astfel încât să oprească răspândirea coronavirusului.

Estonia a declarat stare de urgenţă în contextul în care coronavirusul continuă să se răspândească pe teritoriul său, relatează DPA.

Guvernul de la Tallinn a precizat că măsurile speciale vor dura până la 1 mai. Şcolile şi alte instituţii educaţionale vor fi închise începând de luni.

Autorităţile interzic de asemenea toate evenimentele publice. La graniţe, în aeroporturi şi în porturi vor fi introduse controale de sănătate, iar vizitatorii vor trebui să ofere detalii despre locurile pe unde au călătorit.
Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 27

Prioritatea absolută a guvernului este de a proteja sănătatea populaţiei din Estonia în actuala situaţie în evoluţie”, a spus premierul Jueri Ratas.

Starea de urgenţă este este necesară pentru a combate răspândirea coronavirusului cât mai eficient posibil”, a adăugat el.

Estonia a înregistrat joi 10 noi cazuri confirmate de coronavirus, iar numărul total a ajuns la 27. Celelalte două ţări baltice, Letonia şi Lituania, nu au luat încă măsuri similare.

Citeste si: Stare de urgenta in Bulgaria! Coronavirus a ucis in tara vecina

Citeste si: Coronavirus Romania - 70 de cazuri, 11 confirmari vineri, pana la pranz. Fostul ofiter MAI a imbolnavit multi oameni

Citeste si: Măsuri extreme în PNL. Ludovic Orban se izolează la domiciliu de teama coronavirusului

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate