Stare de urgenta in Bulgaria! Coronavirus a ucis in tara vecina

,

Parlamentul Bulgariei a votat vineri în unanimitate pentru declararea stării de urgenţă până la 13 aprilie


In articol:

Parlamentul Bulgariei a votat vineri în unanimitate pentru declararea stării de urgenţă până la 13 aprilie pentru a contracara răspândirea coronavirusului, după ce numărul cazurilor confirmate a crescut la 23, potrivit Reuters.

Starea de urgenţă prevede interzicerea călătoriilor spre şi dinspre ţările cu niveluri mari de răspândire a coronavirusului şi închiderea şcolilor şi universităţilor şi permite poliţiei să intervină atunci când izolarea impusă persoanelor infectate nu este respectată.

Ungaria a declarat stare de urgență, iar Polonia a anunțat că va face același lucru. În România, Avocatul Poporului a cerut aceleași măsuri speciale, dar președintele, nu a dat, însă, niciun răspuns.

Numărul cazurilor de infectare a ajuns joi la 23, de la 7 în urmă cu o zi, potrivit Reuters. Deasemenea, Bulgaria a consemnat miercuri şi primul deces.

Borisov le-a cerut compatrioţilor săi să respecte regulile instituite, arătând că, doar joi, 14 persoane nu au respectat carantina în care se aflau. Starea de urgenţă va permite poliţiei să intervină în astfel de cazuri, a explicat el.

' Numai disciplina şi mobilizarea naţiunii ne pot ajuta în această situaţie', a insistat Borisov.

Până la sfârşitul săptămânii, Bulgaria va face o listă a ţărilor unde există epidemie extinsă de coronavirus şi unde bulgarii vor avea interdicţie de a se deplasa, precum şi o listă de ţări ai căror cetăţeni nu vor putea intra în Bulgaria.

Lista va fi actualizată cu regularitate.

În aceeaşi intervenţie, Borisov a mai afirmat că impactul coronavirusului apasă deja asupra finanţelor publice şi că, dacă tendinţa actuală de scădere a veniturilor va continua, pierderile la buget ar putea ajunge la 3 1,5 miliarde de euro.

Bulgaria a restricţionat deja adunările publice în spaţii închise, limitându-le la 250 de persoane. Guvernul i-a îndemnat pe angajatori să flexibilizeze timpul de lucru şi să permită munca de acasă, acolo unde este posibil.

Restaurantele pot rămâne deschise, dar trebuie să le impună clienţilor să păstreze o distanţă de siguranţă. Cluburile de noapte, în schimb, trebuie închise, a mai spus premierul bulgar

Citeste si: Spital pazit cu arme. Familiile bolnavilor forteaza intrarea in Spitalul de Urgenta Bistrita

Citeste si: Coronavirus Romania- 70 de cazuri, 11 confirmari vineri, pana la pranz. Fostul ofiter MAI a imbolnavit multi oameni

Citeste

si: Declaratia primului roman diagnosticat cu coronavirus: "E o raceala care se trateaza!"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Culiță Sterp, șofer de taxi. Cum a ajuns în această situație?

Victor Costache, consilierul premierului, lansează NUCLEARA: Spitalele Covid-19 au rămas fără bani

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Cristina Siscanu si Deea Codrea, schimb de replici acide! "Stii cand vrei sa faci bine si ti-o iei?" Afla de la ce anume va pleca totul, ASTAZI, intr-o editie...

Horoscop 15 martie. Zodia care primește o sumă importantă de bani!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies