În ce județe s-au înregistrat luni cele mai multe cazuri de infectări cu virusul COVID-19. Peste 3.000 de persoane sunt internate în secții

,
coronavirus-covid19-județe-cele-mai-multe-cazuri-valul-șase

În ce județe s-au înregistrat luni cele mai multe cazuri de infectări cu virusul COVID-19

[Sursa foto: Istock]

Județul cu cele mai multe cazuri de infectări cu virusul COVID-19 a înregistrat astăzi aproximativ 1.000 la număr. În momentul de față, peste 200 de persoane sunt internate la ATI, în timp ce, în unitățile sanitare de profil, sunt internate peste 3.300 de persoane.

Cele mai multe cazuri de infectări cu virusul COVID-19 au fost înregistrate într-unul din cele mai mari orașe din România.

Numărul persoanelor internate este și el destul de ridicat, în timp ce numărul minorilor internați este de 565.  

Cele mai multe cazuri de infectări cu virusul COVID-19 au fost raportate în București

Astăzi, 25 iulie, cele mai multe cazuri de infectări cu virusul COVID-19 au fost înregistrate în București, numărul lor ajungând la 921. De asemenea, pe locul doi se află județul Cluj, cu 440 de cazuri, în timp ce, pe locul trei, se află județul Constanța, cu 242 de cazuri.

Mai mult decât atât, sunt internați 565 de minori, dintre care trei se află la ATI. De asemenea, numărul total al persoanelor internate în secții este de 3.392, iar 172 dintre pacienții internați la ATI nu sunt vaccinați, relatează adevarul.ro.

În momentul de față, subvarianta BA.5 a Omicron este cea care stârnește îngrijorări în rândul lumii, fiind mult mai contagioasă decât celelalte forme de până acum.

Tocmai din acest motiv, s-a pus problema inventării unui nou vaccin, pentru ca situația să poată fi ținută sub control.

coronavirus-covid19-județe-cele-mai-multe-cazuri-valul-șase

În ce județe s-au înregistrat luni cele mai multe cazuri de infectări cu virusul COVID-19

[Sursa foto: Istock]

În prezent, valul șase al pandemiei a început să se resimtă, dar autoritățile avertizează că apogeul va fi atins abia în luna august.

Citeste si: Cel mai înalt nivel de alertă la nivel mondial! OMS declară focarul de variola maimuței o urgență globală de sănătate publică

Numărul mare de reinfectări, cauzat de contagiozitatea noii subvariante

Această subvariantă BA.5 a Omicron este mai contagioasă, însă datele existente spun că nu vine cu severitate, cu un impact mai mare asupra organismului infectat. Vorbim cam de același tablou clinic, vorbim cam de aceleași persoane aflate la risc

Un singur element este nou, faptul că determină o reactivitate a anticorpilor mai scăzută, de unde vedem și din ce în ce mai multe cazuri de reinfectări. Oameni care s-au infectat în trecutul apropiat nu au dobândit o imunitate suficient de mare ca urmare a trecerii prin boală și atunci se pot îmbolnăvi.

Citeste si: Cum știi că ești infectat cu COVID-19 și care sunt noile simptome după care trebuie să te iei

Deci, asta este o chestiune nouă, care a apărut în ultimele luni, senzația că am dobândit o imunitate, dar faptul că ne-am îmbolnăvit acum câteva luni de zile și avem o protecție (nu mai e o garanție)- într-adevăr, avem o protecție, însă aceasta este mai mică decât protecția pe care o câștigam prin trecerea prin boală în trecut, cu alte variantea”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, conform digi24.ro.

Cu toate acestea, încă nu se știe momentul în care vârful valului șase va fi atins cu exactitate: fie la începutul lunii august, fie spre finalul acesteia.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Masca de protecție redevine obligatorie! Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat care sunt locurile în care trebuie purtată

VIDEO - Atenție, imagini șocante: 16 morţi şi 24 de răniţi într-o explozie la o şcoală din Afganistan

Masca de protecție redevine obligatorie! Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat care sunt locurile în care trebuie purtată

Predicțiile medicului Octavian Jurma legate de COVID 19 se adeveresc! Marți avem recordul ultimelor 5 luni! Ce estima expertul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies