Guvernul din Ucraina: Explozia de pe podul Kerci, care leagă Rusia de Crimeea, „a fost organizată de serviciile speciale ucrainene”

Author: Andreea Buinoschi

Guvernul din Ucraina: Explozia de pe podul Kerci, care leagă Rusia de Crimeea, „a fost organizată de serviciile speciale ucrainene”

Sursa: AFP/gettyimages

O sursă de încredere din cadrul guvernului din Ucraina susține că explozia care a avut loc ieri, 8 octombrie, pe podul Kerci, este cauzată de către serviciile speciale din Ucraina.

O sursă importantă din cadrul guvernului din Ucraina susține că de explozia de pe podul Kerci sunt responsabile serviciile speciale ucrainene, dar Ucraina nu și-a asumat vina pentru aceste acuzații.

Seviciile speciale din Ucraina ar fi repsonsabile pentru explozia de pe podul Kerci

O sursă de încredere din cadrul guvernului din Ucraina a făcut aceste afirmații, conform The Washington Post. Cu toate acestea, Ucraina nu a recunoscut niciuna din aceste acuzații care i se aduc.

Pe de altă parte, un reprezentat al lui Volodimir Zelenski susține că explozia a avut loc, de fapt, în urma unui conflict ce s-a desfășurat între serviciile secrete de la Kremlin și armata Rusiei.

Cu toate că Rusia nu a făcut afirmații despre acest lucru, a decis să demită din funcție persoana care se ocupa de războiul din Ucraina, prezentat de Vladimir Putin drept o „operațiune militară specială”.

 

 

„Referitor la podul Kerci. Este foarte posibil ca explozia să fie rezultatul ciocnirilor interne dintre forțele de securitate ruse. Aceasta este o manifestare concretă a conflictului dintre FSB/PvK, pe de o parte, și Ministerul Apărării/Marele Stat Major al Federației Ruse, pe de altă parte”, a spus Maihail Podolyak.

În urma exploziei, și-au pierdut viața cel puțin trei persoane, iar anchetatorii ruși au afirmat că au reușit să îl identifice pe șoferul camionului care ar fi responsabil pentru explozia de pe podul Kerci.

La cererea lui Vladimir Putin, FSB va păzi podul Kerci și alte infrastructuri locale

Ieri, 8 octombrie, Vladimir Putin a semnat un decret prin intermediul căruia o ordonat FSB-ului, serviciul de informații din Rusia, să asigure paza podului Kerci, dar și a altor infrastructuri importante din acea zonă.

Citeste si: The Guardian: Ramzan Kadîrov le cere socoteală rușilor pentru eșecul din Ucraina. Acesta i-a declarat război lui Serghei Șoigu, Ministrul Apărării

De asemenea, kremlin.ru, susține că Vladimir Putin a fost informat cu privire la cele întâmplate, prin intermediul unor rapoarte pe care le-a primit din partea: prim-ministrului, vicepremierului, ministrului pentru situațiile de urgență, ministrului Transporturilor.

În continuare, Vladimir Putin i-a cerut premierului să înființeze o comisie guvernamentală care să afle ce a dus la provocarea exploziei și să pună punct și consecințelor, cât de repede se poate.

LIVE UPDATE Ziua 329 de război în Ucraina. Un elicopter s-a prăbușit lângă o grădiniță din Brovary, regiunea Kiev. Două avioane de supraveghere ale NATO au ajuns la București, baza aeriană Otopeni

Reprezentanții Serviciului Federal de Gardă, ai Serviciului Federal de Securitate, ai Ministerului de Interne și șefii regiunilor Crimeea și Krasnodar vor face parte din această comisie.

Citeste si: Rusia a confiscat și a transformat în bun public biroul laureatului Premiului Nobel pentru Pace

Podul Kerci a fost construit, în anul 2014, la ordinul lui Vladimir Putin, după ce acesta a anexat, în același an, în mod ilegal, Peninsula Crimeea. Acesta este cel mai lung pod de pe continentul nostru, iar de construcția lui s-a ocupat un oligarh rus.

 


Cookies