Grevele din Germania perturbă zborurile și trenurile, paralizand tara!

Author: Bogdan Frațilă

Grevele naționale din Germania - printre cele mai grave din ultimele decenii - provoacă perturbări uriașe pe aeroporturi, în transport și în cel mai mare port!

Sursa: PixaBay

Grevele naționale din Germania - printre cele mai grave din ultimele decenii - provoacă perturbări uriașe pe aeroporturi, în transport și în cel mai mare port!

Grevele naționale din Germania- printre cele mai grave din ultimele decenii- provoacă luni perturbări uriașe pe aeroporturile țării, în transportul public și în cel mai mare port al său.

Grevele au fost declanșate de două sindicate importante din domeniul transporturilor din cea mai mare economie a Europei.
Verdi, unul dintre sindicate, a cerut o majorare salarială de 10,5% pentru membrii săi, invocând creșterea costurilor cu energia și alimentele. Peste 400.000 de lucrători din transporturi participă la acțiunea sindicală, potrivit lui Frank Werneke, șeful Ver.di.
Zborurile de pe opt aeroporturi importante, inclusiv cele din Munchen, Frankfurt și Hamburg, au fost afectate de greve.
Asociația aeroporturilor germane a estimat că aproximativ 380.000 de călători nu vor putea decola luni.
Iar unele hub-uri, precum aeroportul din Munchen, și-au închis complet ușile, 200.000 de pasageri fiind afectați de închiderea de două zile a aeroportului, care a început duminică.

Suspendări

Serviciile feroviare pe distanțe lungi programate pentru luni au fost suspendate în toată Germania, la fel ca și serviciile feroviare regionale și de navetiști de la primele ore ale dimineții.

Această "mega-grevă" "paralizează" țara, potrivit companiei feroviare germane Deutsche Bahn.
"Această grevă excesivă și exagerată face să sufere milioane de pasageri care depind de autobuze și trenuri. Nu toată lumea poate lucra de la biroul de acasă", a declarat purtătorul de cuvânt Achim Strauss într-un comunicat. La Munchen, operatorul local de transport MVV a anunțat suspendarea aproape tuturor liniilor de cale ferată, metrou și tramvai și a precizat că se așteaptă ca doar jumătate din serviciile de autobuz programate să funcționeze.

Hamburg, cel mai mare port al Germaniei, a fost, de asemenea, afectat de greve, navele mari neputând să facă escală sau să plece din port. Alți angajatori germani au criticat, de asemenea, grevele. Karin Welge, un purtător de cuvânt al VKA, un grup care reprezintă angajatorii din sectorul public, a calificat-o drept o "escaladare neprovocată".
"Rareori am văzut populația unei țări afectată într-un asemenea mod", a declarat Welge.
Cu toate acestea, germanii, în general, susțin în linii mari grevele. Într-un sondaj recent YouGov, aproximativ 55% dintre respondenți au considerat grevele anunțate de cele două sindicate din transporturi ca fiind "mai degrabă" sau "pe deplin" justificate. Aproximativ 38% au declarat că acțiunea sindicală a fost "mai degrabă nu" sau "deloc" justificată, în timp ce 8% nu au răspuns la întrebare.

Citește și: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!

O țară în impas

Aproape toate avioanele, trenurile și autobuzele din Germania au fost în impas luni, după ce la miezul nopții a început o grevă de 24 de ore la nivel național. Pregătirile pentru grevă au provocat deja perturbări majore ale călătoriilor în weekend. Două sindicate importante se află în impas în negocierile cu angajatorii din sectorul public din mai multe sectoare de transport- inclusiv transportul feroviar, transportul public local și personalul de la sol din aeroporturi- și au organizat greva pentru a coincide cu începerea unei a treia runde de negocieri. Frank Werneke, șeful sindicatului Verdi, care reprezintă aproximativ 2,5 milioane de angajați din sectorul public, a vorbit despre cea mai mare grevă din ultimele decenii. Rețeaua feroviară germană a fost la fel de paralizată. Sindicatul EVG a declarat că peste 30.000 de lucrători feroviari s-au alăturat grevei. Transportul de mărfuri atât pe rețeaua feroviară, cât și în porturile țării a fost, de asemenea, afectat, deoarece lucrătorii portuari se alătură celor aflați în grevă.
Săptămâna trecută, operatorul feroviar național Deutsche Bahn a luat măsura neobișnuită de a anula toate serviciile feroviare pe distanțe lungi din țară programate pentru luni. Adesea, Deutsche Bahn încearcă să acorde prioritate acestor servicii, dintre care mai multe traversează și frontierele internaționale. Grevele anterioare comparabile din Germania au avut un impact mai pronunțat asupra serviciilor locale. Serviciile feroviare regionale vor fi, de asemenea, reduse masiv, în măsura în care nici măcar nu va fi posibilă operarea unui program de urgență asemănător serviciilor de sărbători legale, a precizat Deutsche Bahn.
Iar în șapte landuri germane- Baden-Württemberg, Hessa, Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat, Saxonia și Bavaria- grevele ar fi dus, de asemenea, la oprirea transportului public local, cum ar fi autobuzele, tramvaiele sau serviciul de metrou. Ca urmare, se aștepta ca traficul să fie, de asemenea, problematic pe rețeaua rutieră, având în vedere că majoritatea navetiștilor vor fi lăsați să aleagă între mașină și bicicletă.

A fost unul dintre cei mai doriți bărbați din lume, deși a recunoscut că este gay. Cum arată astăzi Wentworth Miller

Citește și: Îngrijorările băncilor se calmează pentru moment?

Citește și: Ce viitor mai are motorul cu combustie interna?

Citește și: SUA împotriva Binance dezvaluie unul dintre cele mai prost păstrate secrete Crypto