Greșeala fatală care a dus la busculada din Seul, în care au murit cel puțin 154 de oameni. Cum putea fi evitată tragedia

Author: Alina Petre
Actualizat: 31 oct 2022, 16:52

Busculadă Seul

Sursa: Știrilekanald.ro

Tragedia din Coreea de Sud a șocat o lume întreagă. Cel puțin 154 de persoane au murit sâmbătă seară într-o busculadă la petrecerea de Halloween organizată în capitala țării, Seul.

Accidentul s-a produs sâmbătă în jurul orei 22:00, în apropierea Hotelului Hamilton, situat pe un bulevard principal înconjurat de alei înguste, în pantă.

Citeste si: Informații cutremurătoare despre tragedia din Seul! Bilanț devastator: 153 de morți și peste 80 au fost răniți, în urmă unei busculade de proporții de Halloween! Președintele a anunțat doliu național

Greșeala fatală care a dus la busculada din Seul, în care au murit cel puțin 154 de oameni

Cel puțin 154 de tineri au murit, iar alți 100 au fost răniți și se află internați la spital.

Catierul unde s-a produs tragedia este cunosctută pentru viața de noapte.

Zeci de mii de tineri au venit pentru a se bucura de primul Halloween fără restricții în Seul de la începutul pandemiei.

Cartierul este plin de cluburi, iar busculada s-a produs pe o stradă foarte îngustă, aflată în pantă. Mulţi au fost striviţi de mulţimea care înainta peste ei din ambele sensuri şi îi călca în picioare.

Cum putea fi evitată tragedia

Tragedia ar fi putut fi evitată dacă s-ar fi făcut o planificare adecvată, deoarece poliția știa că evenimentul va atrage o mulțime mare.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Poliția a recunoscut că nu a anticipat un număr atât de mare de victime rezultate în urma petrecerii de Halloween, a declarat luni un oficial de rang înalt din cadrul poliției sud-coreene, ca răspuns la critici.

"Am anticipat că un număr mare de oameni se vor aduna acolo. Dar nu ne-am așteptat ca un număr atât de mare de victime să apară din cauza adunării multor oameni", a declarat Hong Ki-hyun, șeful Biroului de Management al Ordinii Publice al Agenției Naționale de Poliție pentru presa locală.

În ciuda amploarei pe care a avut-o evenimentul, festivităţile anuale din zona Itaewon din Seul- zonă extrem de populară pentru viaţa de noapte- nu au avut un organizator principal, ceea ce a însemnat că autorităţile guvernamentale nu au fost solicitate să introducă protocoale de siguranţă, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Informații cutremurătoare despre tragedia din Seul! Bilanț devastator: 153 de morți și peste 80 au fost răniți, în urmă unei busculade de proporții de Halloween! Președintele a anunțat doliu național

Autorităţile districtului Yongsan, acolo unde este situată zona Itaewon, au precizat într-un comunicat de presă că au discutat despre măsurile de prevenire a consumului de droguri şi a răspândirii infectărilor cu COVID-19 în weekendul de Halloween. Nicio menţiune legată de controlul mulţimilor, în ciuda numărului mare de participanți la eveniment.

Sâmbătă, când s-a produs tragedia, aproximativ 100.000 de persoane s-ar fi aflat în Itaewo. Cifra este absolut uriașă având în vedere faptul că vorbim despre o zonă cunoscută pentru dealurile şi aleile sale extrem de strâmte.

Citeste si: Schimb de focuri de avertisment între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Fiecare o acuză pe cealaltă de încălcarea frontierelor maritime

 


Nona și Patrick, primul sărut în camera roșie! „Eu sunt fericită! Casa iubirii, mulțumesc pentru un sărut frumos!” Iată cum a reacționat Ionuț!

Nona a decis să renunțe la Ionuț și l-a chemat pe Patrick în camera roșie! Cei doi s-au sărutat cu patos, spre marea uluire a lui Ionuț! Nona i-a mărturisit de ce i-a trezit suspiciuni! „Mi se părea că te joci!”

Cookies