Gravidele din Coreea de Nord, infectate cu Covid-19, nevoite să stea în condiții inumane. Acestea sunt închise în ferme și dau naștere bebelușilor morți

,
femei-gravide-însărcinate-covid-coreea-de-nord

Gravidele din Coreea de Nord, infectate cu Covid-19, nevoite să stea în condiții inumane. Acestea sunt închise în ferme și dau naștere bebelușilor morți

[Sursa foto: Unsplash]

Când întreaga planetă se confrunta cu o adevărată criză din cauza cazurilor de Covid, Coreea de Nord părea ca nici nu știe de existența acestui virus. Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat, iar mai multe cazuri de infectare au fost deja raportate.


In articol:

Femeile gravide nu fac nici ele excepție de la boală, iar situația este mult mai delicată din acest punct de vedere.

Cu toate că ar avea nevoie de îngrijiri suplimentare și de o atenție sporită, femeile însărcinate sunt tratate inuman și sănătatea lor este pusă în pericol.

Femeile gravide care au contactat virusul sunt obligate să intre în carantină, doar că acest lucru le poate face mai mult rău decât bine. Singurul tratament de care au parte constă în două pastile pe zi, iar unitățile în care trebuie să stea nu sunt sterile.

Mai exact, bolnavele sunt forțate să stea în depozite sau în ferme, lucru ce afectează sănătatea atât a lor, cât și a bebelușilor, motiv pentru care mulți dintre aceștia se nasc morți.

Citeste si: Coreea de Nord a fost băgată în carantină totală fără niciun caz de COVID-19 raportat. Cum explică autoritățile această decizie

Ce tratament le este administrat femeilor gravide

Conform Digi24.ro, citând Insider, gravidele infectate primesc doar două pastile pe zi, însemnând analgezice. De asemenea, acestea sunt pastilele de care toți infectații din Coreea de Nord au parte.

Mai mult decât atât, două surse locale au declarat pentru RFA că bolnavele sunt plasate și în hoteluri sau în fabrici care, peste noapte, devin centre de carantină.

Situația este și mai alarmantă, deoarece două cazuri au fost scoase la iveală de către o sursă din orașul Anju.

Conform spuselor acesteia, două cunoștințe de-ale sale au născut copii morți, în hotelul în care erau cazate alături de alte 200 de persoane și doar una dintre ele a beneficiat de asistență din partea medicului.

femei-gravide-însărcinate-covid-coreea-de-nord

Gravidele din Coreea de Nord, infectate cu Covid-19, nevoite să stea în condiții inumane. Acestea sunt închise în ferme și dau naștere bebelușilor morți

[Sursa foto: Istock]

Gravidele infectate au fost ignorate chiar de către autorități

Conform altor surse, autoritățile din Coreea de Nord nu își îndeplinesc atribuțiile nici măcar față de gravidele infectate. În ciuda faptului că acestea aveau febră mare sau se confruntau cu alte simptome extrem de grave, acestea nu au primit nici ajutor și nici tratament suplimentar.

Încă de când pandemia a început, autoritățile mondiale ce se ocupă de protecția sănătății au specificat că femeile însărcinate, care sunt depistate pozitiv, trebuie să aibă parte de monitorizare permanentă, dar și de un tratament suplimentar.

Citeste si: Coreea de Nord a lansat, din nou, „un proiectil neidentificat”! Lansarea ar fi reprezentat un mesaj pentru nou lider al Coreei de Sud

În acest sens a fost cerută o „abordare multidisciplinară care să includă consultații de obstetrică, materno-fetale, boli infecțioase, îngrijire pulmonară și specialiști de pediatrie, după caz”.

Câte cazuri au fost raportate până în prezent în Coreea de Nord

Deși primul caz a fost raportat pe data de 13 mai, se crede că, până în prezent, numărul infectărilor a trecut de două milioane.

Acest lucru este cauzat și de faptul că nu există suficiente kit-uri de testare în Corea de Nord, iar autoritățile insistă asupra tratamentelor naturiste ca remediu împotriva virusului.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Profesoara care a creat un Silicon Valey în Prahova. Foştii ei elevi lucrează la marile companii IT din lume

Coreea de Nord a raportat trei milioane de cazuri de „febră” după primul caz confirmat de COVID-19. Autoritățile nu permit administrarea medicamentelor sau a vaccinurilor

Coreea de Nord susține că a identificat sursa focarului de COVID: 'lucruri străine' în apropierea graniței cu Coreea de Sud

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

China, decizie radicală după ce lockdown-ul draconic i-a lovit dur economia. Restricțiile anti-Covid din Shanghai ar putea fi eliminate începând din 1 iunie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies