Google aniversează 21 de ani de la lansare!

google a implinit 21 de ani

Motorul de căutare Google împlineşte 21 de ani pe 27 septembrie 2019 şi, cu această ocazie, a transmis un mesaj utilizatorilor din lumea întreagă.


In articol:

Cand a fost infiintat Google

Google a fost creat în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, iar în prezent aparţine corporaţiei americane multinaţionale Alphabet Inc.

Compania a pornit cu o investiţie de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolseim, care considera că un motor de căutare pe Internet poate revoluţiona lumea .

Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulaţie de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaş format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100). 

Citeste si: Google Speed Update: Ce trebuie sa faci? – Invata cu E-Advertising

Mesajul Google la aniversarea celor 21 de ani

„Acum 21 de ani, doi doctoranzi Stanford, studenţii Sergey Brin şi Lawrence (Larry) Page, au publicat o lucrare despre lansarea unui prototip al unui motor de căutare pe scară largă.

Am ales numele sistemelor noastre, Google, de la ortografia lui googol sau 10100 şi se potriveşte bine cu scopul nostru de a construi motoare de căutare la scară foarte mare, au scris studenţii.

Astăzi, Google operează în toată lumea în peste 100 de limbi, răspunzând la miliarde de căutari în fiecare an. Putem să spunem că lucrăm la scală mare.

La mulţi ani, Google! “

Citeste si: Lovitură cruntă pentru Facebook! Trump a luat o decizie socanta

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate