Fostul aliat al lui Vladimir Putin a fost de acord ca 100 de voluntari ai țării să se alăture Ucrainei în lupta cu Rusia

,
Război

Fostul aliat al lui Vladimir Putin a fost de acord ca 100 de voluntari ai țării să se alăture Ucrainei în lupta cu Rusia

[Sursa foto: Twitter]

Președintele Cehiei, Milos Zeman, fostul aliat al lui Vladimir Putin, a fost de acord să trimită în Ucraina 100 de voluntari ai țării, care să lupte împotriva armatei ruse.


In articol:

„Miercuri, președintele a semnat, la cererea acestora, o decizie prin care aprobă detașarea a 103 cetățeni cehi în Ucraina, pentru a lupta alături de forțele armate ale țării”, a declarat administrația prezidențială cehă, potrivit biziday.ro.

Președintele Cehiei și-a dat acordul să trimită 100 de voluntari ai țării să lupte de partea Ucrainei în războiul cu Rusia

Război

Președintele Cehiei și-a dat acordul să trimită 100 de voluntari ai țării să lupte de partea Ucrainei în războiul cu Rusia

[Sursa foto: Twitter]

Legislația din Cehia le interzice cetățenilor țării să lupte pentru altă armată decât cea națională, dar hotărârea luată ieri de președintele Milos Zeman a fost susținută și de premierul Petr Fiala. Cei doi lideri au decis, în trecut, în martie, să nu pedepsească cehii care intră în război pentru a ajuta trupele ucrainene.

Citeste si: Vladimir Putin ar putea apela la armele nucleare dacă simte că va pierde războiul din Ucraina! Liderul rus se simte amenințat

„Miercuri, el a semnat, la cererea lor, o decizie prin care aprobă intrarea în forțele ucrainene a 103 cetățeni”, a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al președintelui, Jiri Ovcacek.

Milos Zeman este fostul aliat al lui Vladimir Putin, și și-a schimbat poziția față de guvernul de la Moscova după războiul nemotivat pornit Ucraina. De asemenea, liderul ceh și l-a caracterizat recent pe președintele Rusiei drept un „nebun”.

Citeste si: Ucraina îi cere României să se implice în războiul cu Rusia! Ce rugăminte a avut ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba

De când a început războiul, cetățenii din diferite țări au ales să lupte alături de armata ucraineană împotriva armatei ruse, la rugămințile președintelui Volodimir Zelenski.

Guvernul de la Praga a mai ajutat în trecut Ucraina cu finanțe de aproximativ 118 milioane de euro pentru a rezista în fața agresiunilor Rusiei.

Vladimir Putin ar putea folosi armele nucleare dacă va simți că pierde în războiul cu Ucraina

Război

Vladimir Putin ar putea folosi armele nucleare dacă va simți că pierde în războiul cu Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

Avertismentul de marți a fost făcut într-o evaluare a șefilor serviciilor de informații care informau Senatul despre amenințările la nivel mondial. 

„Predicția pentru Ucraina este un război lung și istovitor de uzură, care ar putea duce la acte de escaladare din ce în ce mai volatile din partea lui Putin, inclusiv mobilizarea completă, impunerea legii marțiale și, dacă liderul rus simte că războiul se duce împotriva lui, punând în pericol poziția sa la Moscova – chiar utilizarea unui focos nuclear”.

Directorul serviciului de informații naționale, Avril Haines, a spus comisiei pentru serviciile armate din Senat că Vladimir Putin va continua să se folosească de armele nucleare cu scopul de a descuraja SUA și aliații săi în sprijinirea Ucrainei.

Liderul rus nu va folosi o armă nucleară până nu va vedea o amenințare existențială la adresa Rusiei sau a regimului său, a susținut Haines. Dar ea a adăugat că el ar putea vedea perspectiva înfrângerii în Ucraina ca fiind o astfel de amenințare.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Jobul plătit cu 14.000 de lei pentru care nu există candidaţi. Angajaţii se pot califica şi la locul de muncă

Fostul președinte al Ucrainei a murit!

Mutări geopolitice spectaculoase: Boris Johnson negociază o alianță alternativă la UE (presă)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Se construiește cel mai lung tunel din România, în valoare de un miliard de lei, care va avea două benzi de circulație și două galerii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies