Vladimir Putin ar putea apela la armele nucleare dacă simte că va pierde războiul din Ucraina! Liderul rus se simte amenințat

,
Război

Vladimir Putin ar putea apela la armele nucleare dacă simte că va pierde războiul din Ucraina! Liderul rus se simte amenințat

[Sursa foto: Twitter]

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea privi o înfrângere în Ucraina ca fiind o amenințare mare la adresa regimului său, lucru care ar putea duce la determinarea acestuia de a folosi arme nucleare.


In articol:

Cel mai înalt oficial al serviciilor secrete americane – Directorul serviciului de informații naționale, Avril Haines, a atenționat că Vladimir Putin ar putea recurge la folosirea armelor nucleare dacă va simți că pierde războiul în Ucraina.

Vladimir Putin ar putea folosi armele nucleare dacă va simți că pierde în războiul cu Ucraina

Război

Vladimir Putin ar putea folosi armele nucleare dacă va simți că pierde în războiul cu Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

Avertismentul de marți a fost făcut într-o evaluare a șefilor serviciilor de informații care informau Senatul despre amenințările la nivel mondial. 

„Predicția pentru Ucraina este un război lung și istovitor de uzură, care ar putea duce la acte de escaladare din ce în ce mai volatile din partea lui Putin, inclusiv mobilizarea completă, impunerea legii marțiale și, dacă liderul rus simte că războiul se duce împotriva lui, punând în pericol poziţia sa la Moscova – chiar utilizarea unui focos nuclear”.

Citeste si: Armata Rusiei a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară. Ofensiva militară rusă continuă în Ucraina

Directorul serviciului de informații naționale, Avril Haines, a spus comisiei pentru serviciile armate din Senat că Vladimir Putin va continua să se folosească de armele nucleare cu scopul de a descuraja SUA și aliații săi în sprijinirea Ucrainei.

Liderul rus nu va folosi o armă nucleară până nu va vedea o amenințare existențială la adresa Rusiei sau a regimului său, a susținut Haines.

Dar ea a adăugat că el ar putea vedea perspectiva înfrângerii în Ucraina ca fiind o astfel de amenințare.

„Credem că (n.r.:percepția lui Putin despre o amenințare existențială) ar putea fi cazul în cazul în care percepe că pierde războiul din Ucraina și că NATO, de fapt, fie intervine, fie este pe cale să intervină în acest context, ceea ce ar în mod evident, contribuie la percepția că el este pe cale să piardă războiul din Ucraina”, a precizat Haines, în audierea comisiei.

Citeste si: Rusia amenință România și Polonia! La ce risc sunt supuse mai multe țări NATO, care livrează arme Ucrainei

„Există o mulțime de lucruri pe care le-ar face în contextul escaladării înainte de a ajunge la arme nucleare și, de asemenea, că s-ar putea implica într-o anumită semnalizare dincolo de ceea ce a făcut până acum înainte de a face acest lucru”, a conchis Haines.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

S-a aflat motivul pentru care Rusia a invadat Ucraina! Vladimir Putin a recunoscut totul

Operatorii de gaze din România și alte trei țări din regiune se unesc: plan comun pentru a traversa criza

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Armata Rusiei a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară. Ofensiva militară rusă continuă în Ucraina

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies